Spekulandid päästsid Nasdaqi

Peeter Koppel 26. veebruar 2001, 00:00

USA. Investorid tõestasid reedel taas, et ainus, mis suudab viimase aja ülipessimistlikku meelestatust natukenegi muuta, on Föderaalreservi võimalik intresside langetamine.

Nasdaqi üldindeks suutis üllatuslikult välja rabeleda neljaprotsendilisest miinusest ning lõpetada 0,78 protsendiga plusspoolel 2262,51 punktil. Viimase minuti hinnaralli põhjustas investeerimispanga Bear Stearns peaökonomisti ja endise Föderaalreservi ametniku Wayne Angelli avaldus, milles ta väljendas seisukohta nagu võiks Föderaalreserv 60protsendilise tõenäosusega käesoleval nädalal baasintressi 50 baaspunkti võrra kärpida. Angelli arvamusavaldus tuli aktsiaturgude seisukohalt õigel hetkel, sest viimasel ajal on mõningate inflatsiooniohust indikatsiooni andvate makronäitajate taustal süvenenud arusaam, nagu oleks edasine agressiivne intresside langetamine ebatõenäoline.

Eelmainitud kommentaar oli ka ainus valguskiir muidu kauplemispäevale negatiivse tooni andnud Motorola ja Sun Microsystemsi kasumihoiatuste ning Qualcommi 3G mobiilside kättesaadavuse edasilükkumise kohta tehtud kommentaaride varjus.

Stockholmi börsi liikumissuuna määras reedel maailma suuruselt teise mobiiltelefonide tootja Motorola kasumihoiatus, mis viis telekommunikatsioonisektori taas langusesse. Ericssoni aktsia kaotas 3,7 protsenti ning langes 78 Rootsi kroonini.

Börsi üldindeks lõpetas 1,79 protsenti madalamal 4320,09 punkti juures.

Helsingi börs ei pääsenud samuti Motorola kasumihoiatuse negatiivsetest mõjudest. Nokia aktsia kaotas võimaliku kasumihoiatusega seotud spekulatsioonide tõttu 7,2 protsenti ning langes 23,58 euroni. Lisaks sellele eemaldas Goldman Sachs Nokia aktsia oma soovitusnimekirjast ning teine investeerimispank SG Cowen kärpis Nokia kasumiprognoosi.

HEX indeks lõpetas 4,69 protsenti madalamal 7819,29 punktil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing