Norma puhaskasumiks oodatakse 44 miljonit

Kaja Koovit 17. aprill 2001, 00:00

Kavade kohasel auto turvatarvikute tootja Norma avaldab neljapäeval esimese Eesti börsiettevõttena oma esimese kvartali majandustulemused. Nagu Normale tavaks, erinevad analüütikute ootused ja arvamused Norma suhtes ka seekord suuresti.

Ühispanga analüütik Sander Danil ootab auto turvatarvikute tootja Norma esimese kvartali konsolideeritud käibeks 170?175 miljonit krooni ehk ligi 14 protsenti enam kui eelmisel aastal .

Danili sõnul mõjutab ettevõtte müügitulemust negatiivselt tütarfirma Metaprint müük, mis andis eelmise aasta esimeses kvartalis 12 protsenti Norma konsolideeritud käibest. Kuna aga Metaprint kontserni kasumit oluliselt ei mõjutanud, tuleb ettevõtte müügi mõju lugeda positiivseks.

Teisalt käivitus eelmisel aastal tugevalt alltöövõtt suuromanikule Rootsi Autolivile, kuid selles osas on analüütikute sõnul veidi segane marginaalide suurus.

Suurem osa Norma toodangu müügist on seotud Venemaaga, kus GAZil oli selle aasta alguses tootmisega probleeme, VAZil seevastu läheb aga ülihästi ning võrreldes aastatagusega on toodangut suurendatud 10%.

Norma puhaskasumiks ootab Danil 35?40 miljonit krooni. Eelmise aasta esimese kvartali netokäive oli Normal 151,6 miljonit krooni ja puhaskasum 48,4 miljonit krooni

Trigon Marketsi peaanalüütik Toomas Reisenbuk lausus, et ei näe põhjust, miks Norma esimese kvartali tulemus peaks eelmisele aastale alla jääma. Mullu sai Norma küll ka erakorralist tulu, kuid see ei kajastanud esimese kvartali tulemustes.

Analüütikute sõnul on Norma aktsia hea investeering kasumiteenimisvõime ja dividenditootluse tõttu.

Eelmisel aastal teenis Norma aktsia kohta ligi 12 krooni kasumit. Juhatus teeb aktsionäride 9. mail toimuvale üldkoosolekule ettepaneku maksta dividendi 5 krooni aktsia kohta. Dividendiõigust omavate aktsionäride nimekiri fikseeritakse 23. mai hommikul. Aktsiat ostes saaks investor osa börsi kõrgeimast ehk 10 protsendilisest dividenditulususest. Eelmisel aastal maksis Norma omanikutulu 3 krooni aktsia kohta.

Toomas Reisenbuki sõnul on Norma aktsia huvitav investeerimisriskide hajutamiseks. Kuna põhiosa kasumist saab ettevõte Venemaalt, on ka ettevõtte riskid seotud Venemaaga, mis on aga muust maailmast täiesti erinevad ja sõltuvad teistest mõjuteguritest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing