Soomlased ostsid BNSi

Inge Rumessen 16. mai 2001, 00:00

Senimaani 26protsendilist osalust omanud Alma Mediale müüsid oma aktsiad Rootsi Bonnieri kontserni ajaleht Dagens Industri, rootslaste uudisteagentuur Direkt ja Suomen Lehdentekijä OY. Ülejäänud 15 protsenti jäi USA majandusuudiste pakkujale Bridge Telerate?ile.

BNSi juhatuse esimehe George Shabadi sõnul on suurosaluse ostmine BNSis Kauppalehtile ja Alma Media Grupile esimene projekt väljaspool Soomet, mistõttu neile on äärmiselt oluline, et see läheks edukalt. ?Oleme plaaninud olla edasi uudiste osas Baltimaade turuliider,? rääkis Shabad. ?Oluline on kindlustada uudistega tähtsamaid sihtgruppe ? ajakirjanikke, tippjuhte, pankureid.?

Kauppalehti Online?i peatoimetaja Eero Tuomisto sõnul ei ole neil kavas suuri muudatusi BNSi koosseisus. ?Ettevõte on kasumlik ning neil läheb hästi,? ütles Tuomisto. ?Me usaldame täiesti BNSi juhtkonda ning ka toimetuse poliitika jääb samaks. Loomulikult otsime uusi väljundeid ning tooteid, samuti koostööd meie teiste partneritega, sealhulgas rootslastega.?

Ka Shabad kinnitas, et uudistetoimetuses ei toimu seoses omanikevahetusega muudatusi. ?Kindlasti arendame edasi agentuuri infotehnoloogiat, kuid seda mitte üle tähtsustades,? rääkis ta. ?Kui meie kliendid nõuavad videoklippe ja fotosid uudiste juures, siis me need ka lisame, kuid seni tundub, et peamiselt soovivad nad meilt kvaliteetseid uudiseid,? jätkas ta. ?IT peab seda vajadust üksnes toetama.?

Tuomisto polnud nõus avalikustama, kui palju kavatseb Kauppalehti Baltimaade suurimasse uudisteagentuuri investeerida. ?Aga investeerimissoov on meil kindlasti olemas ning ka plaanid, kuidas suurendada kasumit ning positsiooni online-uudiste turul. Kuna koostöö, kaubandus ja reisimine Eesti ja Soome vahel pidevalt kasvab, on selge, et vajadus täpse informatsiooni järele kasvab mõlemal pool,? rääkis Tuomisto.

Veel selle aasta alguses oli eraisikute käes 22% BNSi aktsiatest, kuid esmaspäeval toimunud tehinguks olid nad oma osaluse juba müünud. Shabadile endale kuulus eelmisel aasta lõpus 9% BNSi aktsiatest, sama palju uudisteagentuuri tegevdirektorile Oleg Harlamovile. BNSi nõukogu esimehele Allan Martinsonile kuulus varem 4% aktsiatest.

Martinsoni sõnul on ettevõte praegu ülekapitaliseeritud ning vajadus investeeringute järele puudub.

Shabad lisas, et soomlaste enamusosalus BNSis teeb ettevõtte arengule ainult head. Varem polnud ühelgi aktsionäril üle 30protsendilist osalust.

Alma Media möödunudaastane käive oli 663 miljonit Eesti krooni. BNSi käive koos erakorraliste tuludega 61 miljonit krooni.

Kasumit ei soostunud ettevõtte juhid avalikustama. Ettevõtte 1999. aasta käive oli 22,8 miljonit ning 1997. aastal 30 miljonit krooni.

BNS

Alma Media

Kauppalehti OY

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing