Majanduskonjunktuur on paranenud

23. mai 2001, 00:00

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes 2001. a aprillis võrreldes märtsiga 0,2% ja tõusis võrreldes 2000. a aprilliga 5,5%. Aprillis langesid toodete hinnad eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam keemiatoodete tootmses (6,2%), puidutöötlemises (4,7%) ja tekstiilitootmises (2,1%).

_________________________________________________________

Aasta nelja kuu kokkuvõttes suurenes toodangu müük eelmise aasta sama ajaga võrreldes 6%. 2001. aasta aprillis suurenes toodangu müük eelmise aasta aprilliga võrreldes töötleva tööstuse keskmisest enam toiduainete, kummi- ja plasttoodete, metalltoodete, rõiva-, paberi-, masinate ja seadmete, elektrimasinate, mootorsõidukite ja muude transpordivahendite tootmises. Toodangu müük vähenes üle 10% nahatöötlemises, ehitusmaterjali-, raadioaparatuuri ja täppisinstrumentide tootmises. Toodangu müük vähenes ka puidutöötlemises, trükinduses ning arvutite tootmises.

_________________________________________________________

Ekspordihinnaindeks tõusis 2001. a aprillis võrreldes märtsiga 17,5% ja võrreldes 2000. a aprilliga 42,4%. Ekspordihinnaindeksit mõjutas peamiselt suurte eksportööride poolt väljaveetavate toodete järsk hinnatõus.

_________________________________________________________

Impordihinnaindeks tõusis 2001. a aprillis võrreldes märtsiga 0,3% ja võrreldes 2000. aasta aprilliga 2,0%.

_________________________________________________________

Võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga kasvas keskmine brutopalk Eestis 13,3%, mis on suurim tõus pärast 1998. aastat. Ettevõtete, asutuste ja organisatsioonide täis- ja osalise tööajaga töötajate keskmine palk oli 5098 krooni ja tunnis 30,26 krooni. Kõige kõrgem brutokuupalk on endiselt finantsvahenduses, üle 13000 krooni, ja madalam põllumajanduses ja jahinduses, ent võrreldes aastataguse perioodiga on põllumajanduses ja jahinduses tõusnud kuupalk 20,8%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing