Margus Fink saab Tallinna Raeköögi endale

ÄP Online 01. juuni 2001, 00:00

Linnavalitsuses müügikonkurssi korraldanud osakonnajuhataja Udo Klopets ütles, et aega 11 miljonit maksta on Raeköögi ostjal 15. juunini, kuid ilmselt sõlmitakse tehing juba järgmisel nädalal.

Krediidiinfo põhjal on 28. mail saanud riiulifirma Escado Grupp juhatuse liikmeks Victor Prihodko. Varem esindasid Escado Gruppi kolm ärikonsultanti, kes varemgi on ärimeeste nimel tehingud teinud. Neist üks Leonid Agejev ei varjanud paar nädalat tagasi tehingut kommenteerides, et tegelik omanik on keegi muu ja peatselt kantakse äriregistrisse ka õige omanik.

48aastane Prihodko ja Margus Fink on mõlemad ASi V.A.O. Invest juhatuse liikmed, kus Margus ja Eve Fingil on eelmise aasta lõpust ka 50protsendiline osalus. Selle ettevõttega on seotud ka Vene ärimees Valeri Burdeinõi.

V.A.O. Invest on asutatud ASi Lasnamäe-S poolt, mis on ostnud oma nimel või omanike muude ettevõtete kaudu viimastel aastatel Tallinna linnas (kinnis)vara kümnete miljonite kroonide eest nii linnalt kui eraettevõtetelt.

Ka Raeköök ei ole sellele seltskonnale võõras, rendile on võetud Raeköögi tualettruumid.

Eelmise aasta lõpus ostis Lasnamäe-S linnalt endise polikliinikuhoone keskturu naabruses (tehing 2,2 mln kr), samuti ostis Lasnamäe-Siga seotud ringkond eelmise aasta lõpus poole Linnahalli sadamast 251 000 krooni eest, Priisle turu 13 miljoni krooni eest, Punase tänava kaupluse 1,8 miljoni krooni eest, kaupluse Kannikese Tallinna kesklinnas ja teisi objekte.

Margus Fink ei soovinud eile öelda, kas tema on Raeköögi ostja. Linnavalitsuses ajab Raeköögi ostja nimel asju üks advokaat Aivar Pilve advokaadibüroost, kes linnavalitsuse müügi- ja hankeosakonna juhataja Udo Klopetsi sõnul ei ole aga Margus Fink. Ka Fink kinnitas, et asju ajab tema kolleeg, kuid nime ei öelnud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing