Tallinn pääses IT-sektori murest

Raivo Sormunen 06. juuli 2001, 00:00

Suurbritannia telekommunikatsiooniseadmete tootja Marconi kasumihoiatus ja töötajate koondamine hoidis eile küll Tallinnas aktsiaid tõusmast, kuid märkimisväärset langust erinevalt Euroopa tehnoloogiasektorist see endaga kaasa ei toonud.

Tehnoloogiasektori aktsiate käekäigust kõige enam sõltuv Telekomi aktsia odavenes eile vaid 0,7%, sulgudes 73,75 kroonil. Tema kompanjon Leedus (Leedu Telekom) sulgus aga ajaloo madalaimal 1,51 litil. Samas polnud päevasisene kukkumine temalgi kuigi suur.

Kolmapäeval tugevat 15,6 mln kroonist käivet näidanud Hansapanga aktsia vastu jätkus investoritel huvi ka eile.

10,1 mln kroonisest börsi päevakäibest jäi Hansapanga arvele ligi 6,7 mln krooni. Kohalike maaklerite sõnul on aktsia suhtes mõnda aega domineerinud suurem välishuvi.

Panga aktsia tiirutas terve eilse päeva kolmapäeval kättevõidetud tasemete juures, sulgudes 153,75 kroonil ehk marginaalsed 0,2% plussis.

Märgatav huvi oli eile kommitootja Kalevi vastu, mille aktsia hinnanoteeringud viidi päevaga keskmiselt 6% kõrgemale. Aktsia lõpetas 3,3%se tõusuga, sulgudes 17,50 kroonil.

Viimaste kvartalitega tugevalt kulusid kokku hoidnud ja oma kasumit suurendanud ettevõte on üks vähestest, kes võiks kahe nädala pärast algaval majandustulemuste avaldamise perioodil investoreid positiivselt üllatada.

Börsilt lahkuva Külmhoone aktsiaga kaubeldi eile 179 000 krooni eest. Kokku on viimase nelja päevaga ettevõtte aktsiaga kaubeldud 1,34 mln krooni eest. Aktsia hind sulgus sarnaselt eelnevate päevadega 17,90 krooni tasemel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing