Eesti Raudtee vabaneb kahjumliinidest

20. juuli 2001, 00:00

Lähima paari nädala jooksul peaks senine ühtne riigiraudtee jagunema kaheks: rentaabliks Eesti Raudteeks ning kahjumisse määratud Edelaraudteeks. Eesti Raudteele jääb kasulik Tallinn?Narva liin (ca 70% raudtee tulust) ja Tartusse ning sealt Valga või Pihkva peale suunduvad liinid. Edelaraudteel tuleb aga käigus hoida Tallinnast Pärnusse, Mõisakülla, Türile ja Viljandisse sõitvaid reisi- ja üksikuid kaubaronge.

Hetkeseis: Edelaraudtee loodi, ent reisirongiliiklusest on Eestis saanud vaid mälestus. Kuna riigikogu vähendas Edelaraudteele antavat dotatsiooni, sulges teede- ja sideminister Tallinnast Tartusse ja Narva minevad rongiliinid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing