Turgude emotsioonid muutuvad ülikiirelt

Peeter Koppel 23. august 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturgudel vahelduvad negatiivsed emotsioonid positiivsetega suhteliselt kiirelt.

Kui teisipäeval masendas turuosaliste meeleolu Föderaalreservi baasintressi alandamise otsustega kaasnenud majanduspoliitiline avaldus, mis mõningatele ootustele vaatamata ei viidanud sellele, et maailma suurima majanduse olukord tõepoolest paranemas oleks. Eilse kauplemispäeva alguses said turud aga üle pika aja ka annuse positiivseid uudiseid.

Tehnoloogiasektor sai tõuke informatsioonist, mille kohaselt kasvas kiibitootjatele tehtud tellimuste maht juulis 764 mln dollarile juuni 727,5 mln dollarilt. Suurima tõuke said sellest uudisest Intel, Applied Materials ja Texas Instru-ments.

Tööstussektori aktsiad said aga positiivse tõuke maailma seni suurimalt autotootjalt General Motors, kes teatas, et suudab kolmandaks kvartaliks tehtud esialgsete prognoosidega sammu pidada.

Need uudised käivitasid kauplemise alguses küll tõusulaine, kuid kauplemise edenedes ilmselt meenusid turuosalistele ka hiljutised negatiivsemad uudised ning turud tõmbusid esialgsest tõusust tagasi.

Helsingi ja Stockholmi börsil algas eilne kauplemispäev USAst imporditud masendusega. Kauplemise edenedes vaadati aga USA varajasi indikatsioone ning Euroopa turgude liikumist ning juhtaktsiad aitasid börsid ettevaatlikult plussi. USA aktsiaturgude avanedes jäi turgude plussist aga Ericssoni ja Nokia languse tõttu päeva tipptasemega võrreldes oluliselt vähem alles.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:49
    Otsi:

    Ava täpsem otsing