MicroLink ennustab brutokasumi kasvuks 35 protsenti

ÄP Online 02. oktoober 2001, 00:00

?Me kavatseme turuosa võita kõikidel turgudel, kus me tegutseme ning oleme selleks positsioneeritud paremini kui kunagi varem,? ütles MicroLinki juhatuse esimees Allan Martinson. Martinsoni sõnul oleks viga fokuseerida vaid käibe kasvule: ?Käivet kasvatada oskab igaüks. Meie jaoks on palju tähtsam planeeritud 35protsendiline brutokasumi kasv, mis näitab, kuidas me lisaväärtust toodame.?

Baltimaade suurima IT-firma MicroLinki juunis lõppenud majandusaasta kahjum küündis 76 miljoni kroonini, ettevõtte käive oli 983 miljonit krooni.

?Lõppenud majandusaasta oli MicroLinki jaoks ajaloo raskeim, kuid ta tuli sellest auga välja,? ütles Martinson. ?Me tunnistame, et ei osanud ette näha kõiki laienemistega seotud raskusi, kuid me pole kunagi neid investeeringuid kahtluse alla pannud.?

?Vaatamata kahjumile teenisime tugevalt raha. See tähendab, et kandsime kuludesse eelmistel aastatel makstud investeeringuid, mis aga teiselt poolt olid hakanud tagasi teenima.?

Juunis lõppenud finantsaastal oli MicroLinki rahavoog äritegevusest 24 miljoni krooniga positiivne, paranedes eelmise finantsaastaga võrreldes 55 miljoni krooni võrra. MicroLink investeeris 50 miljonit krooni, tema aktsiakapitali mahutati 68 miljonit krooni ning ettevõte maksis tagasi laene 32 miljonit krooni. Ettevõtte sularaha jääk majandusaasta lõpuks oli 21 miljonit krooni, olles aastaga suurenenud 12 miljoni krooni võrra. Juulis ja augustis on MicroLink maksnud tagasi täiendavalt laene 37 miljonit krooni.

Kontserni konsolideeritud käive oli 983 miljonit krooni, kasvades aastaga 35 protsenti. Firma brutokasum kasvas 57 protsenti 273 miljoni kroonini.

Brutokasumit ei saa siiski puhaskasumi pähe võtta, kuna sellest on maha arvamata mitmed ärikulud, nagu intressikulud jt.

Eile kirjutas Äripäev, et MicroLink on sattunud tõsistesse raskustesse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing