11. oktoober 2001 kell 7:20

ÜRO: Terrorirünnak lõikab maailmamajandusest 350 miljardit dollarit

11. septembri terrorirünnak lõikab 35 triljoni dollarilisest maailmamajandusest tänavu 350 miljardit dollarit, enim kannatavad Lõuna ja Kagu-Aasia riigid, vahendab Reuters ÜRO majandus- ja sotsiaalasjade osakonna kolmepäeval avaldatud prognoosi.

Rünnakud, mis langesid ajale, mil maailmamajanduse kasv oli juba aeglustumas, vähendavad maailmamajanduse kasvu tänavu terve protsendipunkti võrra ? varem ennustatud 2,4 protsendi asemel 1,4 protsendile.

USA majandus kasvab ennustatud 1,8% asemel vaid 1%, Euroopa Liidu riikide majandus oodatud 2,7% asemel 1,8%. Jaapani majandus kahaneb 0,5%.

Praktiliselt puutumata jääb terrorirünnakutest Hiina, mille majandusele ennustatakse tänavu 7,5% kasvu.

Hetkel kuum