2. november 2001 kell 8:43

Nafta hind langes kahe aasta madalaimale tasemele

Nafta hind sulgus eile õhtul Rahvusvahelisel naftabörsil Londonis 2 aasta madalaimale tasemele, sest investorid kardavad, et globaalse majandusjahtumise oht kahandab oluliselt nafta- ja naftasaaduste tarbimist.

Brenti segu detsembrilepingute hind langes eile 75 USA sendi ehk 3,7 protsendi võrra 19,62 dollarini barrel. Nii madal oli toornafta hind viimati 1999. aasta augustis.

Eilne hinnalangus oli jätk kolmapäevasele 60sendisele langusele. Kahe päevaga odavnes nafta kokku 1,3 dollari ehk 6,4 protsendi võrra.

Hinnalangus toimus vaatamata sellele, et Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC) peasekretär Ali Rodrigiez teatas eile, et kartell alandab nafta tootmist tõenäoliselt miljoni barreli võrra ööpäevas. OPECi naftaministrite erakorraline nõupidamine toimub tõenäoliselt 14. novembril.

Hetkel kuum