Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigi kinnisvarafirma võtab üle politsei- ja kohtuhooned

  Selle kõrval on valitsusel plaanis luua ka suure haardega riigihangete keskus, mille ülesanne on riigiasutuste tellimuste koondamine ja konkursside korraldamine.
  Riigi Kinnisvara aktsiaseltsil on õigus võtta pangast kümne miljonit krooni laenu. ?Niipalju me ära ei kuluta,? hindas rahandusministeeriumi endine asekantsler Enn Teimann, kes kaks kuud tagasi loodud kinnisvaraettevõtte juhatajaks valiti.
  Siiski asub aktsiaselts esimesel võimalusel laenu abil ehitama. Politseiamet ootab Tallinna Põhja ja Ida osakonna ehitamist. Kinnisvarahaldusel on plaanis võtta laen 15 aastaks 6protsendilise intressiga.
  ?Ma arvan, et hiidettevõttena saavad nad tulevikus soodsamaidki laene,? ütles osast hoonetest aktsiaseltsi kasuks loobunud siseministeeriumi asekantsler Mart Kirsipuu.
  Kinnisvarahalduse AS rendib riigiasutustele ruume ja ehitab kinnisvaraarendajana uusi ametiasutusi. Lähikuudel hakkab aktsiaselts ühest kohast tellima koridorivärvijad, otsima ehitajaid, palkama koristajaid ja valvureid politseile, kohtutele, prokuratuuridele, rahandusministeeriumile, siseministeeriumile.
  ?Alguses kujuneb uue ettevõtte loomine riigile kallimaks kui olemasoleva süsteemi säilitamine, kuid lõpptulemusena peab see tulema odavam,? ütles Enn Teimann.
  Riigi vara ringiliigutamise tulemusel tekkinud suurettevõtte aktsiakapital on praegu 81 miljonit krooni, ministeeriumide varade üleandmise käigus see suureneb.
  Tulevane hiidettevõte haldab rahandusministeeriumi hoonet, samm-sammult püütakse kokkulepeteni jõuda teiste ministeeriumidega lisaks sise- ja justiitsministeeriumile.
  Seni puuduvad arvestused, kui palju kulutavad kolm praegu vara üle andvat ministeeriumi seoses ümberkorraldustega koondamistasudeks, mis peamiselt puudutavad küll koristajaid ja valvureid.
  Mart Kirsipuu sõnul pole siseministeerium teinud veel arvestusi, kui paljude inimeste töökohtade kadumist tähendab kinnisvarast loobumine.
  Tõenäoliselt aga ei vähenegi ministeeriumimajades haldusküsimustega tegelevate inimeste hulk. ?Keegi peab ju ministeeriumide poolt ka meiega suhtlema,? ütles Teimann.
  Järgmise aasta bilansinumbrit veel ei soovita ennustada. ?Hoone bilansiline väärtus riigiasutuses on puuraha number,? ütles Mart Kirsipuu.
  ?Praeguse kogemuse järgi on varade hindamisväärtus suurem kui see väärtus, millega nad on riigiasutuste bilansis üleval,? tõdes ka Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi finantsidirektor Heino Viik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.