• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome firmad hädas Hiina piraattoodanguga

  Soome firmade toodangu kopeerimine Hiinas on suurem probleem kui kunagi varem, tulenedes muuhulgas sellest, et Soome firmade tegevus Hiinas ning investeeringud sinna on kiiresti kasvanud, kirjutab Taloussanomat.

  Juulis andis Euroopa Liit Hiinale üle musta nimekirja, kuhu olid kantud 1159 piraattoodangut valmistava firma nimed. Nimekirja aitas koostada Soome, kelle firmadest on viimati tootekaitse probleeme esinenud Saunatecil, Wärtsiläl, Konel jt. Hiina ise pole nimekirjale reageerinud.
  Soome tööstuse ja tööandjate keskliidu juhi Erik Forsmani sõnul jääb piraatlus Hiinas probleemiks veel pikaks ajaks ning seda hoolimata Hiina peatsest vastuvõtmisest Maailma Kaubandusorganisatsiooni WTO liikmeks.
  Lääne investeeringute sissevool Hiinasse aga jätkub tõusvas tempos. Muuhulgas laiendab tegevust Elcoteq, kes teatas äsja uue tehase rajamisest. Kone sai hiljuti Hiinast oma kõigi aegade suurima liftitellimuse. Võrreldes 1994. aastaga, mil Soome investeeringud Hiinasse ulatusid 0,01 miljardile Soome margale investeerisid Soome firmad läinud aastal Hiinasse 3,09 miljardit marka ehk 8 miljardit Eesti krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.