Ülo Toomsalu • 16. november 2001 kell 6:34

TV3 sai kahtlase pulbriga ähvarduskirja

TV3 toimetaja Enn Eesmaa postis oli eile mahukas kiri, milles oli paberilehtede vahele peidetud väidetavalt tapva pulbriga kotike, kirjutab SL Õhtuleht.

Legendaarne telemees ja TV3 uudisteankur Enn Eesmaa ütles, et kiri tuli Vändras elavalt Ulve Kalmuselt. Ümbrikus oli kuus-seitse A4 formaadis paberilehte, mis olid täis kirjutatud. Ümbrikus oli ka väljalõikeid ja imikufoto.

?See oli väga pikk ja põhjalik kiri, mille saatjal oli etteheiteid arstidele,? räägib Eesmaa, kes luges vaid kirja esimesi ridu. Ta mõistis, et see on rohkem reporter Märt Treieri teema ja jättis kaebuse Treierile uurida.

?Lugesin kirja ja leidsin ümbrikust pakikese. Ma ei saanud esmalt aru, mis see on ja lugesin kirja edasi,? ei osanud Treier ohule mõelda ega uurinud, mida näppude vahel krõbisev kotike sisaldab. ?Kirja lõpus oli aga rasvaselt kirjas: pakikeses on pulber, mis tapab,? kirjeldab Treier.

Eesmaa pole enda sõnul varem kunagi ähvarduskirju saanud. ?Ma ei ole isegi sõimukirju saanud. Võib-olla üks või kaks kogu oma ajakirjanikukarjääri jooksul,? meenutab Eesmaa.

Väidetavalt tapvat pulbrit sisaldava kirjaga puutus kokku 14 teletöötajat. Kaitserõivis päästetöötaja, kes kirja toimetusest minema viis, ütles: loodan, et see on lihtsalt aspiriin.

Päästeameti pressiesindaja Priit Laos ütles, et TV3 saadud ümbrik toodi päästeameti erihoidlasse, täna viiakse kiri edasi tervisekaitse inspektsiooni laborisse uurimiseks. ?Meie kohus on kõiki juhtumeid võtta tõsiselt. Ei saa öelda, et pulbrit sisaldavad kirjad on meid ära tüüdanud,? kinnitas Laos, kuid möönis, et lisakoormus on see päästjaile kindlasti.

Politsei algatas kirja saatmisega kriminaalasja kuritahtliku huligaansuse tunnustel. Selle eest saab pulbrisaatjat karistada kuni viieaastase vabaduskaotusega.

Vändra konstaabel Lennart Kuldkepp teab kirja saatjat. ?Ta on varem ühe klaasi lõhkunud,? märkis Kuldkepp. SL Õhtulehe andmeil naine psühhoneuroloogiahaiglas arvel pole olnud.

Hetkel kuum