Jeen üheksa kuu madalaimal tasemel

Tõnis Oja 11. detsember 2001, 00:00

Jeeni kurss langes eile nii dollari kui ka euro suhtes üheksa kuu madalaimale tasemele, sest järjest uued makromajandusnäitajad viitavad asjaolule, et Jaapani seekordne majanduskriis (viimase kümnendi jooksul juba kolmas) on kujunemas küllaltki pikaajaliseks. Arvamust süvendas tellimuste kahanemine masinaehituse erasektoris viimase 14 aasta madalaimale tasemele.

Samas paistab Jaapani valitsuses ja keskpangas valitsevat peataolek. Riigi raha- ja eelarvepoliitikat kujundavad kõrged ametnikud annavad edasise tegutsemise suhtes vastuolulisi signaale. Ausalt öeldes pole neil eriti palju võimalusi midagi teha. Keskpanga baasintress on nullilähedane. Valuutaturud arutlevad selle üle, kas Jaapani keskpank sooritab enne aasta lõppu veel jeeni tugimüüke. Valitsuse otsust välismaiste võlakirjade ostmise kohta sel aastal enam oodata ilmselt ei ole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 12:09

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing