Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saku Suurhall puhkust ei pea

  ?Tegevuskasum tuli juba esimese üritusega, aga finantskulude tõttu jõuame kasumisse 2003. aasta alguseks,? prognoosib halli direktor Jaanus Vihand.
  Selle aasta lõpuks korraldatakse kokku 40 üritust ja publikuks loodetakse 120 000?125 000 inimest. Ka poolte järgmise aasta ürituste osas on kokkulepped sõlmitud. Kokku peaks järgmisel aastal olema võimalik külastada 120?130 ettevõtmist. Publikut ootab Saku Suurhall tuleval aastal 450 000?500 000 inimese ringis.
  Suurhallis käib askeldamine ööd ja päevad läbi, sest kallis ehitis ei tohi kasutamata seista. Halli 15 palgalisele töötajale lisaks on majas pidevalt liikvel igasugu töömehi. Suurte ettevõtmiste korral kasvab majas hõivatud inimeste arv 300ni.
  Praegu valmistatakse ette kahte suurüritust paralleelselt. Kõigepealt astub üles viiuldaja Vanessa Mae ja kohe seejärel algab jäähokiturniir. Hokivõistluse tarbeks on saalipõrand juba jääga kaetud. Hirmu, et kuulsa viiulivirtuoosi sõrmed külmast kangeks jääksid, siiski ei ole, sest jääle tõmmatakse soojusisolatsioon ja põrandakate peale, nii et liuvälja põranda all keegi ei märkagi.
  Jääd pole mõtet kohe pärast hokimängu ära sulatada. Vihand räägib kavast rentida jääväljak mõneks päevaks firmaürituste tarbeks välja. Tund aega jääl läheks firmale maksma 2500 krooni ringis.
  Edaspidi on kavas kasutada põrandakatteks ka liiva ja kruusa, et saaks ratsutada või motokrossi sõita, samuti on plaanis üles seada poksiring. Veel oleks tarvis muretseda kaks suurt videoekraani, aga Vihand kahtleb, kas selleks raha jätkub.
  Hall on kavandatud ökonoomseks, projekteerimist alustati mitte fassaadist, vaid saali ja abiruumide kasuliku pinna optimeerimisest. Kui koridor oleks meeter laiem, oleks ehitus 20 miljonit krooni kallimaks läinud, toob Vihand näite.
  Hinnakirja järgi küsib Saku Suurhall ürituse korraldajalt lisaks otsestele kulude katmisele 20 piletitulust, arvesse võetakse ka sündmuse eripära. Saali rent korvpallitreeninguks on teises hinnas kui popkontserdiks.
  Edukalt on hallis peetud ka 600?700 osavõtjaga seminare. Publikurekordi tegi 9000 pealtvaatajaga hiljutine ansambli Rammstein kontsert.
  Vihandi sõnul moodustavad publiku arvust 40 spordisõbrad ja üle 50 meelelahutusürituste külastajad, seminaridel ja firmaüritustel osalejate arv jääb 5 ringi.
  Hoone ehituslik maksumus on 210 miljonit krooni. Vihandi sõnul on see kaks korda odavam kui analoogsed hallid mujal maailmas. Osalt on see tingitud tööjõu hinnast, ent Vihandi väitel mängib suurt rolli ka see, et ehitusfirma Lemminkäinen Eesti kuulub halli omanikeringi.
  Halli aktsionärideks on 45 Lemminkäinen Eesti, 20 Tallinna linn, 20 Eesti riik, 10 Eesti Korvpalliliit ja 5 Eesti Olümpiakomitee.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Kallis maagaas kruvib elektri hinda Eesti-Soome merekaabel homme-ülehomme hoolduses
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.