• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saku Suurhall puhkust ei pea

  ?Tegevuskasum tuli juba esimese üritusega, aga finantskulude tõttu jõuame kasumisse 2003. aasta alguseks,? prognoosib halli direktor Jaanus Vihand.
  Selle aasta lõpuks korraldatakse kokku 40 üritust ja publikuks loodetakse 120 000?125 000 inimest. Ka poolte järgmise aasta ürituste osas on kokkulepped sõlmitud. Kokku peaks järgmisel aastal olema võimalik külastada 120?130 ettevõtmist. Publikut ootab Saku Suurhall tuleval aastal 450 000?500 000 inimese ringis.
  Suurhallis käib askeldamine ööd ja päevad läbi, sest kallis ehitis ei tohi kasutamata seista. Halli 15 palgalisele töötajale lisaks on majas pidevalt liikvel igasugu töömehi. Suurte ettevõtmiste korral kasvab majas hõivatud inimeste arv 300ni.
  Praegu valmistatakse ette kahte suurüritust paralleelselt. Kõigepealt astub üles viiuldaja Vanessa Mae ja kohe seejärel algab jäähokiturniir. Hokivõistluse tarbeks on saalipõrand juba jääga kaetud. Hirmu, et kuulsa viiulivirtuoosi sõrmed külmast kangeks jääksid, siiski ei ole, sest jääle tõmmatakse soojusisolatsioon ja põrandakate peale, nii et liuvälja põranda all keegi ei märkagi.
  Jääd pole mõtet kohe pärast hokimängu ära sulatada. Vihand räägib kavast rentida jääväljak mõneks päevaks firmaürituste tarbeks välja. Tund aega jääl läheks firmale maksma 2500 krooni ringis.
  Edaspidi on kavas kasutada põrandakatteks ka liiva ja kruusa, et saaks ratsutada või motokrossi sõita, samuti on plaanis üles seada poksiring. Veel oleks tarvis muretseda kaks suurt videoekraani, aga Vihand kahtleb, kas selleks raha jätkub.
  Hall on kavandatud ökonoomseks, projekteerimist alustati mitte fassaadist, vaid saali ja abiruumide kasuliku pinna optimeerimisest. Kui koridor oleks meeter laiem, oleks ehitus 20 miljonit krooni kallimaks läinud, toob Vihand näite.
  Hinnakirja järgi küsib Saku Suurhall ürituse korraldajalt lisaks otsestele kulude katmisele 20 piletitulust, arvesse võetakse ka sündmuse eripära. Saali rent korvpallitreeninguks on teises hinnas kui popkontserdiks.
  Edukalt on hallis peetud ka 600?700 osavõtjaga seminare. Publikurekordi tegi 9000 pealtvaatajaga hiljutine ansambli Rammstein kontsert.
  Vihandi sõnul moodustavad publiku arvust 40 spordisõbrad ja üle 50 meelelahutusürituste külastajad, seminaridel ja firmaüritustel osalejate arv jääb 5 ringi.
  Hoone ehituslik maksumus on 210 miljonit krooni. Vihandi sõnul on see kaks korda odavam kui analoogsed hallid mujal maailmas. Osalt on see tingitud tööjõu hinnast, ent Vihandi väitel mängib suurt rolli ka see, et ehitusfirma Lemminkäinen Eesti kuulub halli omanikeringi.
  Halli aktsionärideks on 45 Lemminkäinen Eesti, 20 Tallinna linn, 20 Eesti riik, 10 Eesti Korvpalliliit ja 5 Eesti Olümpiakomitee.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: stopp välistööjõuga skeemitamisele!
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Euroopa aktsiaturud on jõuliselt taastumas
Euroopa aktsiaturud on pärast eile toimunud kahe kuu suurimat langust taastumas, sest mure Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande võimaliku pankroti pärast leevenes ning investorid kasutasid langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on pärast eile toimunud kahe kuu suurimat langust taastumas, sest mure Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande võimaliku pankroti pärast leevenes ning investorid kasutasid langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Jah või Ei: ettevõtte RIA.com Marketplaces 15 küsimusega kõiki valdkondi hõlmav test
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Grusiinist miljardär võtab kümneid miljoneid dividendi Eesti firma kaudu
Forbesi miljardäride nimekirja jõudnud Gruusia ärimees Mikheil Lomtadze on oma Eesti firma kaudu kümneid miljoneid dividendi võtnud.
Forbesi miljardäride nimekirja jõudnud Gruusia ärimees Mikheil Lomtadze on oma Eesti firma kaudu kümneid miljoneid dividendi võtnud.