• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus Ford Fiesta tunnistati turvalisimaks väikeautoks

  Uus Ford Fiesta hinnati Saksamaa autoklubi ADAC poolt kõige turvalisemaks autoks oma klassis.

  Kokkupõrketestide tulemused, mis avaldati 29.oktoobril 2002 ajakirjas ADAC Motowelt, näitasid, et Ford Fiesta saavutas turvalisuse testides omas klassis parima tulemuse ja ta hinnati 4 tärni vääriliseks.
  ADAC-i kommentaarides rõhutati, et tegemist on silmapaistvalt hea tulemusega väikeautode klassis ja avaldati kiitust Fordi intelligentsele IPS turvasüsteemile (Intelligent Protection System), mis ühendab endas astmeliselt, vastavalt löögi tugevusele avanevaid eesistujate turvapatju, kolmepunkti turvavöösid ja peatugesid kõigil viiel istekohal, esiistmete turvavööde kõrgusregulaatoreid, koormuspiirajaid ja eelpinguteid, kokkupõrkel eemalduvaid pedaale, teleskoopselt deformeeruvat roolisammast ja turvalise ehitusega istmeid, mis takistavad turvavööde alt väljalibisemist kokkupõrke korral. Turvalisust saab täiendada veel eesmiste külgturvapatjadega ja külgturvakardinatega.
  ADAC viib testimist läbi samades tingimustes ja samade eeskirjade järgi kui Euro-NCAP sõidukite testimisega tegelev organisatsioon. Sõidukitega läbiviidavate laup-, külg- ja postiga kokkupõrgete tulemusi hinnatakse vastavalt Euro-NCAP ettekirjutustele ja nende esindaja juuresolekul. Nende reeglite kohaselt anti uuele Fiestale 28 punkti (või 30 punkti koos külgturvakardinatega) kolme testi jooksul saadavast maksimaalsest 34 punktist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.