Tõnu Tramm • 6. november 2002 kell 12:08

Uus Ford Fiesta tunnistati turvalisimaks väikeautoks

Uus Ford Fiesta hinnati Saksamaa autoklubi ADAC poolt kõige turvalisemaks autoks oma klassis.

Kokkupõrketestide tulemused, mis avaldati 29.oktoobril 2002 ajakirjas ADAC Motowelt, näitasid, et Ford Fiesta saavutas turvalisuse testides omas klassis parima tulemuse ja ta hinnati 4 tärni vääriliseks.

ADAC-i kommentaarides rõhutati, et tegemist on silmapaistvalt hea tulemusega väikeautode klassis ja avaldati kiitust Fordi intelligentsele IPS turvasüsteemile (Intelligent Protection System), mis ühendab endas astmeliselt, vastavalt löögi tugevusele avanevaid eesistujate turvapatju, kolmepunkti turvavöösid ja peatugesid kõigil viiel istekohal, esiistmete turvavööde kõrgusregulaatoreid, koormuspiirajaid ja eelpinguteid, kokkupõrkel eemalduvaid pedaale, teleskoopselt deformeeruvat roolisammast ja turvalise ehitusega istmeid, mis takistavad turvavööde alt väljalibisemist kokkupõrke korral. Turvalisust saab täiendada veel eesmiste külgturvapatjadega ja külgturvakardinatega.

ADAC viib testimist läbi samades tingimustes ja samade eeskirjade järgi kui Euro-NCAP sõidukite testimisega tegelev organisatsioon. Sõidukitega läbiviidavate laup-, külg- ja postiga kokkupõrgete tulemusi hinnatakse vastavalt Euro-NCAP ettekirjutustele ja nende esindaja juuresolekul. Nende reeglite kohaselt anti uuele Fiestale 28 punkti (või 30 punkti koos külgturvakardinatega) kolme testi jooksul saadavast maksimaalsest 34 punktist.

Hetkel kuum