• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Algõpetus

  Lehega, milles on nõrk viiene risti ja neljane kallismast, on parem avada 1-ga.
  2, 2, 2 ? naturaalsed pooltõkked, mis lubavad kuuest masti (normaalselt mitte nõrgemat kui ESxxxx) ja avamisjõust nõrgemat lehte (formaalselt (6)7?11 H ja mitte üle 13 JH). Pooltõkkega ei ole soovitav avada kahemastilehega, st kui põhimasti kõrval on veel teine neljane või pikem mast.
  2T ? spetsiaalne avapakkumine kahe viiese või pikema odavmasti ja 7?11 H näitamiseks.
  Selle avapakkumise juures on soovitav, et lõviosa H-punktidest paikneks pikkades mastides.
  Kas näete, kuidas saab pärast 5 avakäiku alt võtta Westi käest mängitavat 2? Asi näib lootusetuna, kuid ometi oskas sloveenlane Matija Senk võistkondlikul EMil Salsomaggiore Termes rootslasest lepingutäitjalt vea välja meelitada. Avatihil pani Senk laua 3-le rutiinse kümne asemel emanda! West võttis kuningaga ja jätkas Ä2-ga. Nord sai tihi sõduriga ja käis 4. Emotsionaalselt on täiesti mõistetav, kuid loogiliselt arusaamatu, et West pani lauast üheksa (vajaduse korral oleks lõigata saanud ju ka hiljem). See osutuski hukatuslikuks: Süd võttis tihi kümnega, käis ruutut partneri trumbi alla ja kaitse võttis jõuga veel kolm tihi. Kuna teisel laual võitsid OW osamängu, siis teenis Sloveenia 5 IMPi.
  1.?3. novembril toimus Tallinnas võistluste viimane etapp 24 paari osavõtul. Mängiti 23 vooru a 6 jaotust IMPidele. Edukaimad olid Tiit Laanemäe ? Maksim Karpov (131,03 IMP), Tüüve Jugandi ? Olavi Oja (115,16 IMP) ja Tanel Kõivupuu ? Jaanus Maripuu (54,25 IMP). Kokkuvõttes jäid tippu T. Jugandi ? O. Oja 221,5 arvestuspunktiga. Järgnesid T. Kõivupuu ? J. Maripuu (220,5 ap) ja Leo Luks ? Lauri Naber (203,5 ap).
  Süd ründab 3ga. Nord paneb kuninga ning jätkab sõduri ja väikese padaga. Võtnud tihi Ä-ga, käite E. Nord võtab ässaga ja käib 3 ning taas on õnne, kuna K saab tihi. Jätkate K10Sga, millele Süd viskab 4 ja Nord 8 ja 10. Kuidas jätkata?
  Autor: Tiit Laanemäe
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Kriis ajas töötu Siiri Sisaski seenele: müüsin kontserditel salateid ja moose
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
Miks minilao kasutamine on kasvav trend ja millal sina võid miniladu vajada?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?