• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu PM: Pärnus vahetus linnavalitsus

  Pärnu linnavolikogu valis linnapeaks Väino Hallikmägi, kelle firma oli veel eilegi üle poole miljoni krooni maksuametile võlgu.

  Reformierakonna kandidaat, ASi Via Pont omanik Hallikmägi sai linnapeaks 22 poolthäälega, mille andsid volikogu Reformierakonna, Keskerakonna, Isamaaliidu ja Ühinenud Rahvapartei saadikud. Res Publica hääletamisest osa ei võtnud, leides, et on ebaeetiline hääletada linnapea poolt, kelle firma Via Pont oli eile hommikul 568 909 krooni maksuametile võlgu, kirjutab Pärnu Postimees.
  Linnapeakandidaat helistas vaheajal firma töötajatele ja andis korralduse samal päeval kõik kohustused likvideerida. ?Homme, kui olen linnapea, pole firmal enam mingeid kohustusi,? kinnitas Hallikmägi.
  Linnapeaks valitud Hallikmägi tegi ettepaneku moodustada viieliikmeline linnavalitsus, kus oleks linnapea, kolm abilinnapead ja linnavalitsuse liige. Viimane oleks ametis osalise tööajaga, hääletaks linnavalitsuse istungitel ega teeks niinimetatud musta tööd.
  Pärast linnavalitsuse ametisse kinnitamist otsustati volikogu esimehe Margus Tammekivi töötasu ja kulude hüvitamine. Tammekivi hakkab saama abilinnapeaga võrdset palka, mis praegu on 15 000 krooni kuus. Lisaks makstakse talle 4000 krooni kuus sõiduauto kasutamise hüvitist, antakse linna mobiiltelefon ja tasutakse kuni 1000 krooni töökõnede arveid.
  Res Publica ettepanekut maksta sõiduauto kasutamise hüvitist kuni 4000 krooni kuus vastavalt tegelikele kulutustele volikogu enamus õigeks ei pidanud.
  Endisele abilinnapeale Taimi Vilgasele moodustati linnapea nõuniku koht kuupalgaga 15 000 krooni. Niisama suurt palka saavad abilinnapead.
  Eelmisele linnapeale Einar Keldrile ja abilinnapea Erni Metsalile makstakse kolme kuupalga ulatuses hüvitist. Keldri kuupalk oli 17 800, Metsalil 15 000 krooni kuus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Alexela haagisetootja töötab tarnekriisi tõttu noateral
Pärast koroonakriisi paarinädalast kukkumist hakkas Alexela gruppi kuuluva Bestneti haagiseäri püstloodis üles minema. Suure kasvu kõrval on kerkinud aga järgmine probleem – tervisekriis kasvas üle tarnekriisiks, mis on korduvalt seadnud ohtu tehase töö.
Pärast koroonakriisi paarinädalast kukkumist hakkas Alexela gruppi kuuluva Bestneti haagiseäri püstloodis üles minema. Suure kasvu kõrval on kerkinud aga järgmine probleem – tervisekriis kasvas üle tarnekriisiks, mis on korduvalt seadnud ohtu tehase töö.