• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Luukas: suured riigid on võimsamad, väiksemad riigid jõukamad

  Suured riigid on võimsamad, väiksed riigid on aga rikkamad, rääkis Aadu Luukas Eesti Eduka Arengu Foorumil.

  <pilt#AaduLuukas.jpg#Aadu Luukas#200#153#0>
  'Väikesed riigid mitte ainult ei püsi, nad arenevad,' sõnas Luukas. 'Suured riigid on võimsamad, aga väiksemad riigid on rikkamad.'
  Luukas tõi näiteks Islandi, mille rahvas kuulub maailma viie rikkaima rahva hulka.
  'Kalandus annab 14 protsenti Islandi SKPst,' mainis Luukas.
  'Kas Eestis on võimalik ja vajalik kiire majanduskasv? Siin pole mõtet pikalt peatuda,' rääkis Aadu Luukas. 'Praegune majanduse hetkeseis võimaldab kiiret majanduskasvu ainuüksi seetõttu, et Eestis on SKP ühe elaniku kohta on madalam, kui sama näitaja Mauriitsiusel või Botswanas.'
  'Eestis arenguks on vaja vähem vastandamist, rohkem koostööd, nii poliitikas, riiklikes istitutsioonides kui ka kolmandas sektoris ja ettevõtluses,' nentis Aadu Luukas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.