• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maagiline luulekogu

  Luuletaja Doris Kareva ja kunstnik Kersti Tormise koostöös on ilmunud ilus raamat, mis pakub sirvides silmailu ja süvenedes lugemiselamuse.
  ?Mandragora ehk alraun on mõistatuslik taim, millele sajandite jooksul mitmesugust maagilist toimet on omistatud. Mind on lummanud nii temaga seotud legendid, taime välimus kui ka sõna enese kõla. Tundub, et eriti viimane sobib mu viimase viie aasta jooksul kirjutatud tekstide ekstraktiga,? mõtestab oma luulekogu poetess.
  Luuletaja sõnul on ?Mandragora? kümnes või kolmeteistkümnes luulekogu. ?Ei oska neid õieti kokku lugeda, sest mõned on kakskeelsed kogud ja üks on lasteraamat,? sõnab ta. Sellesse raamatusse on koondatud peaasjalikult viimaste aastate luuletused ja ka mõned laulutekstid.
  Kersti Tormise punakaspruunides toonides salapärased pildid ärgitavad mõtisklema kunstniku ja luuletaja koostööst ja selle tulemusest. Varem on Tormis illustreerinud Kareva koostatud valimikke ?Aastaajad eesti luules? ning ?Sina ja mina?.
  Autor: Tiina Kolk
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Ignitise tulemusi kergitas kõrge elektrihind
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Tuntud ehitusfirma käive langes suurelt
Tuntud ehitusfirma Eviko käive kukkus läinud aastal 40%, aasta lõppes kahjumis.
Tuntud ehitusfirma Eviko käive kukkus läinud aastal 40%, aasta lõppes kahjumis.