Peeter Stamberg • 23. detsember 2002 kell 22:00

Merko Ehituse aktsia uuel rekordtasemel

Merko Ehituse aktsia hind kerkis eile 1,74 protsendi võrra 82,14 kroonile (5,25 eurole) ehk uuele rekordtasemele.

Merko Ehituse aktsia viis rekordtasemele vaid 10 aktsiaga tehtud tehing, millest kogunes käivet veidi üle 821 krooni eest.

Rohkem tehinguid ehitusettevõtte aktsiaga eile ei tehtud. Senise rekordilise sulgemishinnani ehk 81,36 kroonini (5,20 euroni) oli aasta algusest üle 89 protsendi kerkinud aktsia alles nädal aega tagasi.

Üldine aktiivsus oli eile börsil kauplemispäeva alguses madal. Ühe miljoni kroonise käibeni jõuti alles pärast 2 tundi ja 50 minutit kestnud kauplemist. Kauplemispäeva lõpu poole aitasid käivet kasvatada suuremad tehingud Hansapanga, Norma, Eesti Telekomi ja Harju Elektri aktsiatega.

Päeva lõpuks kogunes 57 tehingus käivet veidi alla 6 miljoni krooni eest. Võrreldes reedega, mil käivet tuli pea 42 miljoni krooni eest oli tagasiminek märkimisväärne.

Viimati oli väiksema käibega kauplemispäev detsembri alguses. Väikese käibe taga oli nähtavasti see, et paljud investorid nii Eestist kui ka välismaalt olid juba puhkamas ja valmistuvad lähenevateks pühadeks. Aktiivsuse olulist kasvu ei ole oodata ka järele jäänud neljal kauplemispäeval sellel aastal.

Liideraktsiate hinnad liikusid vähe. Hansapanga aktsia hind langes 2,92 mln kroonise käibe juures 0,19, 243,62 kroonile (15,57 eurole). Eesti Telekomi aktsia hind kerkis 0,17, 93,88 kroonile (6 eurole).

Hetkel kuum