Viktoria Korpan • 18 november 2003

Tallinn tellib prantsuse konsultatsioonifirmalt transpordisüsteemi väljatöötamist

Tallinna linnavalitsus tellib prantsuse konsultatsioonifirmalt Systra transpordisüsteemi väljatöötamist.

Linnavalitsus moodustab homsel istungil komisjoni, kelle ülesandeks on Tallinna linna ja konsultatsioonifirma Systra vahelise lepingu raames teostatava uuringu 'Tallinna linna integreeritud transpordisüsteem' väljatöötamise kontrollimine ja vahearuannete kinnitamine, teatas Raepress.

Tallinna Linnavalitsuse prioriteediks transpordiprobleemide lahendamisel on ühistranspordivõrgu optimeerimine ning pikaajalise integreeritud transpordivõrgu väljatöötamine. 'Integreeritud võrk tähendab nii ühistranspordiliikide vaheliste (bussid, trollid, trammid, elektrirongid), kui ka erinevate transpordiliikide vaheliste ümberistumiste optimaalset korraldust,' selgitas linnapea ülesannetes abilinnapea Toomas Vitsut.

Tallinna linna ja prantsuse konsultatsioonifirma Systra vahel sõlmiti 28. oktoobril 2003 vastastikuse mõistmise memorandum, mille raames Systra teostab uuringu 'Tallinna linna integreeritud transpordisüsteem'. Uuring viialse läbi Prantsuse valitsuse toetusel.

Systra poolt läbiviidava uuringu vahearuannete kontrollimise komisjoni esimeheks on Tallinna abilinnapea Toomas Vitsut. Komisjoni kuuluvad abilinnapea Toivo Ninnas, Tallinna Linnakantselei, Tallinna Säästva Arengu ja Planeerimise Ameti ja Tallinna Transpordi- ja Keskkonnaameti esindajad. Komisjoni töös on kutsutud osalema Harju Maavalitsuse, Tallinna Linnavolikogu, Keskkonnaministeeriumi ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindajad.

'Linnale ei lähe see uuring midagi maksma,' ütles linnakantselei meediaosakonna peaspetsialist Jaan Rõõmusaar. 'Linn peab kindlustama prantslastele ruumid, arvutid, side ja kõik.'

Hetkel kuum