Walt Disney vennapoeg astus tagasi

Rünnakud USA meediakontserni Walt Disney juhi Michael Eisneri vastu jätkuvad, tagasi astus teine nõukogu liige.

Uudisteagentuur Bloomberg kirjutab, et Roy Disney järel jättis ametipostiga hüvasti Stanley Gold. ?Loodan, et minu tagasiastumine mõjub muudatustele kompaniis katalüsaatorina,? kirjutas Gold kirjas ettevõttele. Nagu Disney nõuab ka Gold kompanii juhi Michael Eisneri tagasiastumist.

73-aastane Roy Disney on firma asutaja Walt Disney vennapoeg. Pühapäeval avaldatud teates nõudis Disney, et Eisner tagasi astuks. Roy Disney on Eisneri tegevust kritiseerinud juba pikemat aega. Märgitud kirjas heitis Disney Eisnerile ette autokraatset juhtimisstiili ja kontserni kuuluvate televisioonisaatejaama ABC ning lõbustuspargi halba majanduslikku seisu. ?Olen kindel, et ettevõttest peab taganema Eisner ja mitte mina,? märkis Disney ning nõudis mehe tagasiastumist.

Turuekspertide sõnul võib aga Eisneri positsioon Disney nõukogus hoopis paraneda, kuna taganesid tema kaks peamist kritiseerijat. Eisneri kasuks räägib ka Disney aktsia ligi 42%ne tõus sel aastal. Disney perekonnale kuulub veel vaid vähem kui üks protsent kompanii aktsiatest.

Hetkel kuum