• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Walt Disney vennapoeg astus tagasi

  Rünnakud USA meediakontserni Walt Disney juhi Michael Eisneri vastu jätkuvad, tagasi astus teine nõukogu liige.

  Uudisteagentuur Bloomberg kirjutab, et Roy Disney järel jättis ametipostiga hüvasti Stanley Gold. ?Loodan, et minu tagasiastumine mõjub muudatustele kompaniis katalüsaatorina,? kirjutas Gold kirjas ettevõttele. Nagu Disney nõuab ka Gold kompanii juhi Michael Eisneri tagasiastumist.
  73-aastane Roy Disney on firma asutaja Walt Disney vennapoeg. Pühapäeval avaldatud teates nõudis Disney, et Eisner tagasi astuks. Roy Disney on Eisneri tegevust kritiseerinud juba pikemat aega. Märgitud kirjas heitis Disney Eisnerile ette autokraatset juhtimisstiili ja kontserni kuuluvate televisioonisaatejaama ABC ning lõbustuspargi halba majanduslikku seisu. ?Olen kindel, et ettevõttest peab taganema Eisner ja mitte mina,? märkis Disney ning nõudis mehe tagasiastumist.
  Turuekspertide sõnul võib aga Eisneri positsioon Disney nõukogus hoopis paraneda, kuna taganesid tema kaks peamist kritiseerijat. Eisneri kasuks räägib ka Disney aktsia ligi 42%ne tõus sel aastal. Disney perekonnale kuulub veel vaid vähem kui üks protsent kompanii aktsiatest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.