Suurem külastajate hulk kergitas Kaubamaja kasumit

Villy Paimets 28. jaanuar 2004, 00:00

Tallinna Kaubamaja eelmise aasta puhaskasum oli 67,3 miljonit krooni ehk 50% suurem kui aasta varem. Käive kasvas 15 protsenti, 1,76 miljardile kroonile.

Tallinna Kaubamaja nõukogu liige Jüri Käo ütles, et sellise kasumi kasvu põhjustasid eelkõige külastajate arvu suurenemine ning üldise efektiivsuse kasv. ?Ettevõtte juhtkonna tegevust tuleb tunnustada, ega siin mingit imeasja polegi,? lisas Käo. Selle aasta plaane ei tahtnud Käo avalikustada. ?Ma natuke kardan seda börsiettevõtte staatust, saame pärast riielda,? põhjendas ta.

Tallinna Kaubamaja juhatuse esimees Raul Puusepp ütles eile, et on samuti tulemustega väga rahul.

Tallinna Kaubamaja tütarfirma, 10 kauplusega ASi A-Selver brutokäive kasvas eelmisel aastal 1,2 miljardi kroonini, mis on 29% enam kui aasta varem. Käibe kasvu allikaks oli Selveri juhi Ain Taube hinnangul keti suunamine odavamale hinnatasemele, viie uue kaupluse lõplik käivitumine ning müügipinna lisandumine.

Eile Tallinna börsile saadetud teates kirjutas Tallinna Kaubamaja finantsdirektor Katrin Mühls, et kaubamaja kontserni 2003. aasta auditeerimata puhaskasum oli 67,3 miljonit krooni. 2002. aasta puhaskasum oli 45 miljonit krooni. Puhaskasumi kasv oli 1,5kordne.

Arvestamata neto finantstulusid tütarettevõtetelt, oli emafirma kasum 2003. aastal 27,6 miljonit krooni, mis on 1,3 korda enam kui 2002. aastal. Kasumi kasvu allikaks on täpsem kauba vastav sisseost, uute kaubamärkide edukas lansseerimine ning sisseostu koguste täpsem planeerimine.

Neto finantstulud tütarettevõtetelt kasvasid 16,3 miljoni krooni võrra, s.o 1,7 korda. Kasvu allikaks on Tallinna Kaubamaja Kinnisvara suurenenud üürimahud, A-Selveri hea tulemus ning edukam kaubandustegevus Tartu Kaubamajas.

?Laiemalt kommenteerime oma 2003. aasta tulemusi 28. veebruaril avaldatavas auditeeritud majandusaasta aruandes,? ütles Katrin Mühls.

Stockmanni juht Maisa Annuka Romanainen ütles, et neil on põhimõte konkurentide asju mitte kommenteerida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing