USA ilmaprognoos langetas nafta hinda

Raivo Sormunen 03. veebruar 2004, 00:00

USA kirdeosale tehtud leebe ilmaprognoos vähendas muret kahanevate kütteõlivarude pärast ning langetas eile Londonis nafta hinda, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg.

National Weather Service?i andmeil tõuseb USA kirdeosas, mis tarbib kolm neljandikku riigi kütteõlist, õhutemperatuur selle nädala teisel poolel taas tavapärasele keskmisele tasemele. Viimaste kuude nafta hinna tõusule on aidanud kaasa just seda piirkonda tabanud külmalained ja lumetormid.

Lisaks ei kardeta enam turgudel, et Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon (OPEC) järgmisel teisipäeval toimuval koosolekul nafta tootmisvõimsust kärbib. Iraagi naftaminister Nejad-Hosseinian ütles läinud nädalal, et on ebatõenäoline, et tootmiskvootide osas järgmisel koosolekul midagi ette võetakse.

Märtsi naftafutuuride hind langes eile Londoni naftabörsil 28,60 dollarini barrelist ehk kahe protsendi võrra.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing