Nokia tugev tulemus välistas uue aktsiaostu

Raivo Sormunen 06. veebruar 2004, 00:00

Detsembri alguses Toomase portfelli ostetud Nokia teatas 8. jaanuaril Helsingi väärtpaberibörsile, et ettevõtte kahe nädala pärast avaldatav neljanda kvartali majandustulemus tuleb üle ootuste hea. See tähendab, et käibenumber on 6?7% ja kasum ligi kolmandiku võrra parem kui eelnevalt planeeritud.

Nokia aktsia hind tõusis tänu väga heale uudisele sellel päeval ligi kaheksandiku, üle 16 euro ning pole sealt enam läbi kukkunud.

Kaks nädalat hiljem (22. jaanuaril) tulnud aastaraport kinnitas ootusi. Aktsia lisas hinnale veel üle kolme protsendi.

Tugevale tulemusele aitasid kaasa telekomioperaatorid, kes andsid Nokiale rohkem tellimusi ja käivet, ning tarbijad, keda on taas tabanud uute ja kallite mobiiltelefonide ostu buum.

Uudised olid iseenesest väga head, kuid samas nurjasid need Toomase detsembri lõpus ja jaanuari algul sündinud mõtte osta Nokia aktsiat selle esmasest soetustasemest (15,06 eurot) kümnendiku võrra odavamalt veel juurde. Kuid mine tea ? ehk see kunagi veel õnnestub, kui turgudel mõni suurem tagasitõmme toimub.

Toomas ei välista ka Nokia aktsia ostu kõrgemal tasemel, kui ettevõtte tulemused selleks põhjust annavad.

Möödunud kuul rõõmustas Toomas ka uue seadusemuudatuse üle, mis hakkab tulevikus tema maksukohustust vähendama.

Nimelt ei pea eraisikust investorid alates järgmisest aastast välisdividendide pealt tulumaksu Eestis enam maksma, juhul kui mingigi osa tulumaksu on välisriigis kinni peetud. Kuna Toomas on investeerinud mitmesse korralikult dividende maksvasse välisaktsiasse (Tulikivi, Rakentajain Konevuokraamo), peaks ta järgmisest aastast saama vähemalt paari tuhande krooni eest maksuvõitu, kui ettevõtted oma dividendipoliitikat muutma ei kipu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:10

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing