Al-Qaeda terroriorganisatsioon võttis vastutuse Madridi plahvatuste eest

Sirje Rank 15. märts 2004, 00:00

Maroko aktsendiga araabia keelt kõnelev mees kinnitas, et rünnak pandi toime kättemaksuks Hispaania valitsuse koostöö eest USAga Iraagis ja Afganistanis, ütles Hispaania siseminister Angel Acebes pühapäeva öösel toimunud pressikonverentsil.

Hispaania siseministeeriumist välja antud lindi transkriptsiooni järgi ütleb sellel kõnelenud mees, et Al-Qaeda ?võtab endale vastutuse selle eest, mis juhtus Madridis täpselt kaks ja pool aastat pärast New Yorgi ja Washingtoni ründamist. See on vastus koostöö eest kurjategija Bushi ja tema liitlastega.? Lindil ähvardatakse uute ja veelgi vererohkemate rünnakutega, kui ?ebaõiglus ei lõpe?, vahendas Reuters.

Nädalavahetusel ei suutnud võimud veel kinnitada lindi ehtsust, kuid teatati kolme marokolase ja kahe India päritolu Hispaania kodaniku arreteerimisest arvatava seose eest terrorirünnakuga. Niidiotsa andis seljakott, milles olid plahvatamata jäänud pomm ja mobiiltelefon.

Kui plahvatuse korraldas Al-Qaeda, juhib see tähelepanu valitsuse koostööle USAga Iraagis, millele on vastu 90% hispaanlastest. Nädalavahetusel toimusid massilised meeleavaldused, kus Jose Maria Aznari valitsust süüdistati tõe varjamises ning Hispaania muutmises terroristide märklauaks. Haavata saanud 1500 inimesest oli nädalavahetusel 250 veel haiglas, neist tosin kriitilises seisus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing