USA börsidel toimus kerge ralli

Tõnis Oja 19. märts 2004, 00:00

Värsked positiivsed firmade majandusprognoosid süstisid USA aktsiaturgudele uut optimismi, olulisemad aktsiaindeksid kerkisid neljapäeval kõik rohkem kui protsendi võrra.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 1,14 protsendi võrra, 10300,30 punktini, Nasdaqi koondindeks koguni 1,73 protsenti, 1976,76 punktini. Pärast esmaspäeval toimunud langust on Dow kerkinud peaaegu kaks protsenti. Nii kiiret tõusu pole toimunud juba viis kuud.

Turud said terve rea positiivseid tõukeid ning need olid nii tugevad, et Bagdadis toimunud ohvriterohke plahvatus ei suutnud meeleolusid muuta. USA Föderaalreserv otsustas jätta baasintressi 1 protsendi tasemele, lisades kommentaariks, et Fed on ?kannatlik?, enne kui ta olukorda muudab. Keskpanga teisipäevane märkus muutus eile veel positiivsemaks pärast teadet, et tarbijahinnaindeks langes veebruaris 0,3 protsendile (jaanuaris kerkis see 0,5 protsendile), mis tähendab, et inflatsioon on kontrolli all ning survet intressidele sealt ei tule.

Teine positiivne uudis tuli uuringukeskuselt Thomson Financial, kes tõstis Bloombergi andmetel S&P 500 indeksisse kuuluvate ettevõtete kasumi kasvu prognoosi 13,2 protsendini. Varem arvas analüüsikeskus, et kasumid kasvavad 12,9 protsenti.

Konkreetsetest võiduaktsiatest kerkis tehnoloogiasektorit esindava internetiportaali Yahoo! aktsia hind 5,4 protsenti, 44,85 dollarini. Investeerimispank Smith Barney tõstis aktsia senise hoia-soovituse osta-soovituseks, põhjendades seda tugeva kassavooga.

Eile alustasid USA börsid langusega. Üheks ?peasüüdlaseks? oli tarkvaragigant Microsoft, kes ei suutnud saavutada kokkulepet Euroopa konkurentsiametiga, mis võib tähendada piiranguid Windowsi kasutamisel Euroopas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:17
Otsi:

Ava täpsem otsing