Suur jalgpalli kolmapäev

Tiit Reinart 26. märts 2004, 00:00

Eesti rahvuskoondis peab 31. märtsil A. Le Coq Arenal tänavuse esimese koduväljakumängu ja kohtub maavõistluses Põhja-Iirimaa koondisega.

Eestil on küll jalgpallis Iirimaaga kogemusi (pigem küll kurbi), kuid Põhja-Iirimaa vastu mängitakse esmakordselt.

Teada on, et viimati ilmunud FIFA/Coca-Cola maailma riikide edetabelis on Eesti koondisel Põhja-Iirimaa 124. kohale vastu panna 66. koht. Teada on ka see, et läinud aasta algusest peale pole Põhja-Iirimaa koondis suutnud võita ühtegi rahvusvahelist mängu. EM 2004 valikturniiril saadi kolm väravateta viiki ? kahel korral Ukraina vastu mängides ja kord mängus Hispaaniaga (teine mäng Hispaaniaga lõppes 0 : 3 kaotusega). Kreeka ja Armeenia vastu mängides kogeti ainult kaotusi.

2003/2004. aastal (pluss kaks EMi valikmängu 2002. aasta oktoobris) on Põhja-Iirimaa suutnud rahvusvahelistes mängudes lüüa vaid ühe värava ? tänavu veebruaris sõpruskohtumises Norra vastu. Paraku tuli ikkagi vastu võtta 1 : 4 kaotus.

Nii vaadates on Eesti koondise pagas tunduvalt parem. 2003/2004. aastal on meie meeste kontos kuus võitu (EMi valikmängudes kaks korda Andorra vastu, sõprusmängudes võideti Ungarit ja Kanadat, tänavusel Malta turniiril Moldovat ja Valgevenet), kolm viiki (Läti, Bulgaaria ja Saudi Araabiaga) ning 10 kaotust. Pall on vastase väravavõrku saadetud 17 korral. Seega peaks kolmapäeval kõigi eelduste kohaselt olema favoriidiseisuses Eesti koondis. Ent reitingud reitinguteks, pall, nagu öeldakse, on ümmargune. Eesti on osanud suurelt kaotada ka FIFA tabelis 104. kohal olevale Leedule (Balti Cupil 1 : 5) ja 126. kohal olevale Maltale (Malta turniiril 2 : 5). Nii pole miski enne kolmapäevase kohtumise lõpuvilet ilmselge.

Peatreener Arno Pijpersi poolt koondisesse kutsutute seas ei näe me vigastuste tõttu kaitsjaid Teet Allast ja Urmas Roobat, samuti Kert Haavistut ja Andres Operit. Mart Poomile palus maavõistlusevabastuse tema koduklubi Sunderland, kellel 4. aprillil seisab ees FA Cupi poolfinaal Millwalli vastu. Eesti koondise väravas on Martin Kaalma, kes loodetavasti on hiljutisest vigastusest täielikult tervenenud ja meie puuri korralikult lukus hoiab.

Järgmine maavõistlus on Eesti koondisel FIFA tabeli 88. kohal oleva Albaaniaga 28. aprillil Lillekülas. Üks kogemus, paraku kaotusega lõppenud, Eestil selle maa koondisega on.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing