Pangaaktsiad Jaapanis tõusmas

Romet Kreek 13. aprill 2004, 00:00

Jaapani aktsiaturg tõusis eile Nikkei 225 indeksi järgi 1,2 protsenti, 12 042,70 punktile. Tõusu vedasid pangaaktsiad.

?See on kõige veenvam ralli, mida ma olen näinud,? ütles Bloombergile HSBC Asset Management (Japan) fondijuht Kosgi Kumagai, kes on investeerinud Jaapani aktsiatesse alates 1988. aastast. ?Majanduse fundamentaalnäitajad on soliidsed ja me võime olla sisenemas pikaajalisele härjaturule.?

Jaapani suurima varade mahuga panga, Mizuho Financiali aktsia hind tõusis 3,7 protsenti, 504 000 jeenile. Tõusva päikese maa suuruselt teise laenuandja, Mitsubishi Tokyo Financial Groupi aktsia tõusis 2,9 protsenti, 1,05 mln jeenile. Riigi suuruselt neljanda panga, UFJ Holdingsi aktsia hind tõusis 4,3 protsenti, 749 000 jeenile. Jaapani Topix pangandusindeks on sel aastal tõusnud 25 protsenti seoses Jaapani majanduskasvu kiirenemise optimismiga, mis aitab pankadel vähendada halbu laene.

Keskpanga andmetel kahanes Jaapanis laenamine märtsis mullusega võrreldes 4,3 protsenti, mis on väiksem langus pärast oktoobrit, mil laenamine vähenes sama palju.

Jaapani keskpank on muutunud reedel turgude sulgemise järel avaldatud raporti alusel optimistlikumaks esmakordselt detsembrist alates, teatades, et ekspordist veetud taastumine on laienenud tööstusest väljapoole ja tarbimisse. Jaapani rahandusministeeriumi esialgne raport näitas, et välismaalased ostsid 31. märtsil lõppenud rahandusaastal rekordilise 14 triljoni jeeni (1,7 triljoni krooni) eest Jaapani aktsiaid.

USA aktsiaturg kauples eile pool tundi pärast turu avanemist peamiste indeksite järgi 0,5 kuni 0,65 protsenti plussis. Lääne-Euroopa aktsiaturud olid suletud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing