Pommid kukutasid dollari läbi 13 krooni

Romet Kreek 18. mai 2004, 00:00

Pommid kukutasid eile USA dollarit ja Briti naela ning kergitasid järsult turvavaluuta ?veitsi frangi kurssi.

Eile hommikul sai pommiplahvatuses surma USA poolt Iraaki valitsema pandud nõukogu juht Abdul Zahra Othman Mohammad. Türgis plahvatasid pommid Briti panga HSBC juures vaid päev enne Briti peaministri visiiti.

Kell 16.45 maksis euro 1,2055 dollarit, mis tegi dollari kursiks 12,98 krooni. Veel reedel maksis dollar Eesti Panga päevakursi alusel 13,26 krooni. Briti naela kurss langes kahekümne Eesti sendi võrra, 23,03 kroonile.

Valuutaturgudel hoitakse ka börsidel toimuval silm peal. Jaapani Nikkei 225 indeks langes 3 protsenti, 10 501 punktile. Kahe nädalaga 14 protsenti kukkunud Nikkei langes eile läbi 200 päeva libiseva keskmise indikaatori (väärtus 10 789), mis on aktsiaturule halb märk. Jaapan oli viimane maailma juhtivatest aktsiaturgudest, mis andis alla. Valuutaturgudel eeldatakse, et see annab ettekujutuse kogu sel nädalal aktsiaturgudel toimuvast.

Terrorihirm mõjus igati hästi väärismetallide hindadele. Kuld ja hõbe, mida keskpankurid oma suva järgi juurde emiteerida ei suuda, kallinesid eile. New Yorgis tõusis kullauntsi hind 1,5 protsenti, 382,70 dollarile. Hõbedauntsi hind tõusis 2,6 protsenti, 5,88 dollarile.

Eile hommikul USA aja järgi tõusis nafta juunikuu futuurilepingu hind kõigi aegade kõrgeimale tasemele, 41,85 dollarile. Ka nafta hinna tõusu põhjused olid Iraagis toimunud plahvatus ning Euroopa ja Aasia aktsiaindeksite kukkumine. Samuti kardetakse, et OPEC ei suuda piisavalt suurendada naftatoodangut ning et USAs võib suvel tekkida bensiinipuudus. Londonis oli juulikuu naftalepingu hind langenud kella 17.30ks 0,23 dollari võrra, 37,63 dollarile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing