Lõpuminutid tegid päevast börsipäeva

Raivo Sormunen 28. juuni 2004, 00:00

Päeva ligi veerandsaja miljoni kroonisest päevakäibest 18,8 miljonit krooni ja kolmekümneseitsmest tehingust üksteist tehti päeva viimasel kümnel minutil.

Kuigi käivet oli pealtnäha tugevalt sai üle miljon kroonise käibenumbri kokku vaid Hansapanga aktsia. Eesti Telekomi kanda jäi alla 0,9 miljonit krooni. Käe sai valgeks veel Estiko ja Kalevi aktsia. Ning oligi kõik.

Seda, et niivõrd vähestega väärtpaberitega päeva jooksul kaubeldakse, ei mäletagi.

Tavaliselt kaubeldakse neljateistkümnest börsil noteeritud aktsiast päevas nii üheksa-kümnega. Üle kaheteistkümne on juba haruldus, samuti on vähe päevi mil kaubeldavate aktsiate arv kukub alla kuue. Päeva aktiivseim (Hansapank) aktsia jäi reedel omadega nulli, sulgudes 103,27 kroonil.

Huvitavalt liikus Estiko aktsia, mis sulgus 14,08 kroonil ehk 68 senti ülevalpool Rondami (Estiko suuraktsionär) aktsiate ülevõtmispakkumise hinda.

Kõige tõenäolisemaks osjataks võib olla Estiko ise või keegi, kes soovib ettevõttega pärast börsilt lahkumist protsessida ja tulevikus aktsiate eest rohkem raha välja meelitada.

Mäletatavasti lõpetab Estiko oma teekonna börsil sel kolmapäeval.

Möödunud nädal oli veel huvitav sellepoolest, et alates teisipäevast enam täiendavate Hansapanga aktsiatega börsil ei kaubelda ei saanud, kuna kõik aktsiaid koondati taas ühise nime alla. Tallinna börsi statistika kohaselt on on Hansapanga 3739 aktsionäri käes kokku 317,368 miljonit aktsiat. Pärast Hansapanga fondiemissiooni (mil iga aktsia kohta emiteeriti täiendavalt kolm aktsiat), kuid enne aktsiate Äriregistris registreerimist ja Eesti Väärtpaberite Keskregistris ümberregistreerimist kaubeldi täiendavate Hansapanga aktsiatega Tallinna börsil 06. maist 21. juuni.

Väärtpaberite ühendamine võib aktsia aktiivsust unistel suvepäevadel ehk veidi hoida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing