Teine kvartal Tallinna börsil nõrk

Raivo Sormunen 02. juuli 2004, 00:00

Arvestades, et teise kvartali jooksul toimusid ära ka kõik dividendimaksed võib mööndustega tõusjate nimistusse sokutada ka Merko Ehituse, mis alustas kvartalit 226,88 kroonil ja lõpetas 225,31 kroonil, kuid maksis antud ajavahemikul ka 4,20 krooni aktsia kohta dividende.

Kvartali suurimaks tõusjaks jäi 14,3%ga üleeile viimast päeva börsil noteeritud Estiko. Väärtpaberit tõstsid juunikuu viimastel päevadel aktsiale tekkinud kõrged ostunoteeringud, mille taga oli tõenäoliselt Estiko suuromanik Rondam, kes palus Tallinna börsilt jätkata Estiko aktsiate kokkuostu kuni aktsiate börsil noteerimise lõpuni.

Märksa tõsisemaks tõusjaks (+10%) võib pidada Baltikat. Viimase kvartali jooksul avaldatud märtsi, aprilli ja mai majandustulemused näitavad, et ettevõtte on raha kaotamise lõpetanud ning saavutanud tänu jaemüügi ja vanade kaubamärkide CHR/Everman ja Baltmani müügi tõusule keskmiselt 20% käibekasvu.

Kvartali kolmas oli Hansapank (+7%, koos dividendidega +8,7%), mis saavutas eile uue rekordtaseme (110 krooni). Kvartali saavutusteks jäi fondiemissioon ning oma Vene suunalise strateegia täpsem lahtikirjutamine. Viimaste päevade tõusu võib kirjutada selle arvele, et Eesti liitus möödunud nädala pühapäeval koos Leedu ja Sloveeniaga vahetuskursi mehhanismiga ERM2. Süsteemi eduka läbimise korral võib 2006. aasta teisel poolel olla siinmail käibel juba euro.

Kõige halvemini läks kvartaliga Harju Elektril, mis odavnes 14,6% (dividende arvestades 11,5%). Ettevõttele kuuluvate PKC Group aktsiate liikumise arvele seda panna ei saa, kuna väärtpaber tõusis kvartaliga 2 eurot, tasemini 26,5 euroni ning peaks tooma Harju Elektrile teises kvartalis üle 19 miljoni krooni finantstulu.

Võib arvata, et aktsia tõusuhoog on olnud eelnevatel perioodidel liialt kiire ning sellest ka tagasiminek.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing