Ralli MM-etapp Jyväskyläs

Urmas Vaino 30. juuli 2004, 00:00

Juba nädala pärast, reedel, 6. augustil antakse start järjekordsele autoralli maailmameistrivõistluste etapile. Pööraste masinate ja raskesti taltsutatavate meeste karussell on sellel hooajal pöörelnud juba kaheksal korral, ees seisab üheksas ning seejärel on hooaja lõpuni jäänud veel seitse etappi. Hooaeg on oma keskpaigas ning nii nagu ikka, sõidetakse siis üht MM-sarja pärli, Neste rallit, Jyväskylä teedel. Vaieldamatult on tegemist erilise ralliga. Äärmiselt kiired rajad, mis looklevad Kesk-Soome kruusastel teedel, pakuvad pinget nii vaatajatele kui ka sõitjatele. Arvestades ralli pikka ajalugu ? alustati juba viiekümnendatel ?, on suurest võidusõidust saanud Jyväskylä linna ja ümberkaudsete piirkondade vaieldamatu suursündmus, millest ei ole võimalik kõrvale jääda. Eestlastel on ralliga omad suhted. Markko Märtini eelmisel aastal saavutatud võidu järel oleks iga madalam koht sellel aastal väike pettumus. Arvestades, et eesti rallimees on käesoleva hooaja kolmel viimasel etapil kohanud ebaõnne, siis võib arvata, et ka hr Märtini enda südames on kindel plaan ja soov soomlaste kodus eestlase ürgjonni näidata ja järgmisel pühapäeval poodiumi kõrgeimal astmel ?ampanjapudelit avada. Usutavasti on ka sellel aastal nii, et eri kiiruskatsete ajal raja ääres seistes on peade kohal lehvimas rohkem kolme- kui kahevärvilisi lippe. Jyväskylä on ?koduralli?, millest huviline kindlasti ilma ei taha jääda.

- Lisainfo internetist: nrf.akk-motorsport.fi

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:26
    Otsi:

    Ava täpsem otsing