• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Soome kalendritootja ostis osaluse Büroodisainis

  SanomaWSOY gruppi kuuluv kalendrite ja märkmike tootja Ajasto Oy ostab 30protsendilise osaluse seni Eesti kapitalil põhinenud osaühingus Büroodisain.

  Kolmapäeval kirjutas tehingust Soome majandusleht Kauppalehti. OÜ Büroodisain juhatuse liige ja üks omanikke Andras Metsa kinnitas seda teadet ja lisas selgituseks, et Ajasto Oy-l on huvi laieneda Balti regiooni ning saada siin ajaplaneerimistoodete osas turuliidriks, kirjutab Eesti Päevaleht.
  ?Nad otsisid siinsel turul kõige tugevamat tegijat, et oleks kindel stardipind Baltimaade turule tulekuks. Meie sobisime ilmselt kõige paremini, sest meil on Eestis märkimisväärne turuosa ning oleme isegi vähehaaval Läti ja Leedu turule liikunud,? selgitas Metsa. Büroodisain valmistab Timeri kaubamärgiga kalendreid ja päevikuid. Metsa andmetel kasutab umbes 70% Eestist nende toodetud koolipäevikuid.
  Uue osaniku plaanide kohaselt on asutud suurendama trükkimise ja järeltöötluse tootmisvõimsusi. ?Täpsest investeerimisplaanist on veel vara rääkida, kuid esialgu on kavandatud uute seadmete ostmist,? rääkis Metsa, kelle sõnul on planeeritud, et viie aasta jooksul ostab Ajasto Oy Büroodisaini sajaprotsendiliselt.
  Ettevõtte eelmise aasta käive oli 14,5 miljonit krooni ning sel aastal planeeritakse käibe jäämist samale tasemele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.