Ansip: KredExi garantii seis selgub neljapäeval

Andris Feldmanis 11. oktoober 2004, 00:00

Reedesel kohtumisel detailidesse laskuda ei jõutud, kuid Veskimägi kinnitas, et on võimalik leida tasakaalustatud ja erinevaid eesmärke silmas pidav lahendus.

Ka Ansipi sõnul jõuti reedesel kohtumisel mõlemaid pooli rahuldavale tulemusele. ?Neljapäeval tuleme valitsuse istungil ühtsete seisukohtadega välja,? lisas ta.

Ansipi sõnul on eelkõige oluline saata ühiskonda hoiatav signaal. ?Majanduslik tõus ei saa olla igavesti kestev,? rääkis ta ?Selle tõusu harjal tuleb mõelda ka halvematele aegadele, mis võivad saabuda.?

Üks muutus KredExi garantiide andmise osas võib olla see, et kuigi kindel summa KredExi limiidina otsustatakse Riigikogus ära, hakataks seda valitsuse piirangute järgi kasutama teatud osas garantiidena.

?Ma möönan, et 700 miljonit on praeguse pideva majanduskasvu juures mõeldav ja tundub, et võib ka ära kuluda,? ütles Ansip. ?Kunagi võib saabuda aga aeg, kus garantiide väljaandmine sellises ulatuses pole enam võimalik.? Samas ollakse valmis ka loobuma sellest ettepanekust, kui see saab Riigikogust negatiivset vastukaja. Sellisel juhul esitatakse ettepanek suurendada limiiti 200?300 miljonit.

Ansip ei osanud veel täpselt öelda, millal KredEx võiks jätkata, kuid avaldas lootust, et see võiks kindlasti toimuda veel selle aasta jooksul. ?Praegu on leitud mingisugune leevendus ka KredExi siseselt,? lisas Ansip, viidates sellele, et KredEx jätkab novembris laenugarantiide pakkumist seniste laenude tagasimaksmise käigus vabanevate summade arvel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing