Romet Kreek • 17. oktoober 2004 kell 22:00

Kindlustussektori langus jätkus

Vaatamata USA kindlustussektori aktsiate kukkumisele lõpetas USA aktsiaturg reedese päeva plussis.

Kindlustussektori aktsiate halvad ajad algasid juba neljapäeval. New Yorgi peaprokurör Eliot Spitzer teatas, et kindlustusseltsid on maksnud suuri teenustasusid kindlustusmaakleritele vastutasuks klientide eest. Ta tahab muuta kindlustuse äripraktikat ja -mudelit.

Spitzer süüdistas neljapäeval maailma suurimat kindlustusmaaklerit Marsh & McLennanit. Kompanii aktsia hind kukkus neljapäeval 24,5 protsenti, 34,85 dollarile. Reedel teatas Marsh & McLennan oma kindlustusmaaklerlusega tegeleva üksuse juhatuse esimehe väljavahetamisest. Reedel kukkus aktsia hind veel 16,2 protsenti, 29,20 dollarile.

USA suur elukindlustaja MetLife teatas reedel nelja kohtukutse saamisest, mille oli välja saatnud Spitzeri kontor. MetLife?i aktsia hind kukkus reedel 6,1 protsenti, 34,99 dollarile.

Reedel mõisteti Spitzeri süüdistuse alusel süüdi Bermudas asuva kindlustusseltsi ACE juhatuse liige seoses konkurentsi piiravate tegevustega. Ettevõtte aktsia hind langes reedel 4,1 protsenti, 34,98 dollarile.

Neljapäeval mõisteti kaks AIG juhatuse liiget süüdi petuskeemis. AIG teatas, et nende tippjuhid ei osalenud kindlustustoodete hinna kokkulepetes. USA suurima kindlustusfirma aktsia kukkus neljapäeval 10,4 protsenti, 60 dollarile. Reedel langes firma aktsia 3,6 protsenti, 57,85 dollarile.

Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 0,4 protsenti, 9933 punktile. S&P 500 ja Nasdaq tõusid mõlemad 0,45 protsenti. Indeksid said esmase ehmatuse kindlustussektori jamadest kätte juba neljapäeval.

Hetkel kuum