• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kindlustussektori langus jätkus

  Vaatamata USA kindlustussektori aktsiate kukkumisele lõpetas USA aktsiaturg reedese päeva plussis.
  Kindlustussektori aktsiate halvad ajad algasid juba neljapäeval. New Yorgi peaprokurör Eliot Spitzer teatas, et kindlustusseltsid on maksnud suuri teenustasusid kindlustusmaakleritele vastutasuks klientide eest. Ta tahab muuta kindlustuse äripraktikat ja -mudelit.
  Spitzer süüdistas neljapäeval maailma suurimat kindlustusmaaklerit Marsh & McLennanit. Kompanii aktsia hind kukkus neljapäeval 24,5 protsenti, 34,85 dollarile. Reedel teatas Marsh & McLennan oma kindlustusmaaklerlusega tegeleva üksuse juhatuse esimehe väljavahetamisest. Reedel kukkus aktsia hind veel 16,2 protsenti, 29,20 dollarile.
  USA suur elukindlustaja MetLife teatas reedel nelja kohtukutse saamisest, mille oli välja saatnud Spitzeri kontor. MetLife?i aktsia hind kukkus reedel 6,1 protsenti, 34,99 dollarile.
  Reedel mõisteti Spitzeri süüdistuse alusel süüdi Bermudas asuva kindlustusseltsi ACE juhatuse liige seoses konkurentsi piiravate tegevustega. Ettevõtte aktsia hind langes reedel 4,1 protsenti, 34,98 dollarile.
  Neljapäeval mõisteti kaks AIG juhatuse liiget süüdi petuskeemis. AIG teatas, et nende tippjuhid ei osalenud kindlustustoodete hinna kokkulepetes. USA suurima kindlustusfirma aktsia kukkus neljapäeval 10,4 protsenti, 60 dollarile. Reedel langes firma aktsia 3,6 protsenti, 57,85 dollarile.
  Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 0,4 protsenti, 9933 punktile. S&P 500 ja Nasdaq tõusid mõlemad 0,45 protsenti. Indeksid said esmase ehmatuse kindlustussektori jamadest kätte juba neljapäeval.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs jätkas nädalat langusega
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.