• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Häid tulemusi näidanud Elcoteq on laienenud Tallinna ja Ungari suunal

  Elcoteq Network Corporationi kolmanda kvartali käive oli ligi 13 miljardit krooni. Üle kolme korra kasvas ka tegevuskasum. Kolmandas kvartalis investeeris firma 731 miljonit krooni, peamiselt läks see Tallinna ja Ungari tehastesse.
  ?Oleme väga rahul oma Eesti ettevõtetega ja oleme alati olnud, selles pole kahtlustki,? sõnas Elcoteq Network Corporationi president Jouni Hartikainen eilsel pressikonverentsil. Firma eraldi Eesti tootmise majandustulemusi ei avalda.
  ?Meil on tellimuste hulk kasvanud nii terminalitoodete kui ka sidevõrguseadmete valdkonnas,? ütles ASi Elcoteq Tallinn pressiesindaja Jaanus Pauts.
  Kogu firma tegevuskasumit suurendas oodatust suurem terminalitoodete müük, eriti Euroopas. Kasumlikkus nõrgenes aga sidevõrguseadmete osas, mis oli osaliselt tingitud tootmise üleviimisest ? tänavu avas Elcoteq oma teise tehase Tallinnas.
  Sel aastal on Elcoteq Tallinn võtnud tööle üle tuhande inimese, töötajate arv on kasvanud aasta alguse 2282-lt rohkem kui 3300ni. Kokku on Elcoteqil üle 16 500 töötaja.
  ?Praegusi tendentse arvestades on igati põhjust arvata, et töötajate arv kasvab ka järgmisel aastal,? lisas Pauts. Praegu otsib Elcoteq Eestis töötajaid kiireks jõuluperioodiks, seni on leitud 224 inimest. Pauts lisas, et ilmselt on vaja tööjõudu ka peale jõuluperioodi.
  Ka Hartikainen oli tuleviku osas positiivne, öeldes eile, et neljandaks kvartaliks oodatakse vähemalt sama häid tulemusi.
  Suured lootused on Elcoteqil ka pikemas perspektiivis, sellele aitab kaasa kahe olulise kliendi lisandumine Siemensi ja Vitelcomi näol. Elcoteqi peamised kliendid olid senini Nokia ja Sony Ericsson.
  ?Me oleme praegu heas positsioonis ja ka tulevikuväljavaated on head,? ütles Hartikainen.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.