Häid tulemusi näidanud Elcoteq on laienenud Tallinna ja Ungari suunal

Andris Feldmanis 28. oktoober 2004, 00:00

Elcoteq Network Corporationi kolmanda kvartali käive oli ligi 13 miljardit krooni. Üle kolme korra kasvas ka tegevuskasum. Kolmandas kvartalis investeeris firma 731 miljonit krooni, peamiselt läks see Tallinna ja Ungari tehastesse.

?Oleme väga rahul oma Eesti ettevõtetega ja oleme alati olnud, selles pole kahtlustki,? sõnas Elcoteq Network Corporationi president Jouni Hartikainen eilsel pressikonverentsil. Firma eraldi Eesti tootmise majandustulemusi ei avalda.

?Meil on tellimuste hulk kasvanud nii terminalitoodete kui ka sidevõrguseadmete valdkonnas,? ütles ASi Elcoteq Tallinn pressiesindaja Jaanus Pauts.

Kogu firma tegevuskasumit suurendas oodatust suurem terminalitoodete müük, eriti Euroopas. Kasumlikkus nõrgenes aga sidevõrguseadmete osas, mis oli osaliselt tingitud tootmise üleviimisest ? tänavu avas Elcoteq oma teise tehase Tallinnas.

Sel aastal on Elcoteq Tallinn võtnud tööle üle tuhande inimese, töötajate arv on kasvanud aasta alguse 2282-lt rohkem kui 3300ni. Kokku on Elcoteqil üle 16 500 töötaja.

?Praegusi tendentse arvestades on igati põhjust arvata, et töötajate arv kasvab ka järgmisel aastal,? lisas Pauts. Praegu otsib Elcoteq Eestis töötajaid kiireks jõuluperioodiks, seni on leitud 224 inimest. Pauts lisas, et ilmselt on vaja tööjõudu ka peale jõuluperioodi.

Ka Hartikainen oli tuleviku osas positiivne, öeldes eile, et neljandaks kvartaliks oodatakse vähemalt sama häid tulemusi.

Suured lootused on Elcoteqil ka pikemas perspektiivis, sellele aitab kaasa kahe olulise kliendi lisandumine Siemensi ja Vitelcomi näol. Elcoteqi peamised kliendid olid senini Nokia ja Sony Ericsson.

?Me oleme praegu heas positsioonis ja ka tulevikuväljavaated on head,? ütles Hartikainen.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:50
Otsi:

Ava täpsem otsing