Paltsuga seotud Heta Inc-i kriminaalasjast lahutati ühe advokaadibüroo asjad

Inno Tähismaa 28. oktoober 2004, 00:00

Advokaadibüroo omanik, kelle tausta ei soovinud prokuratuur avaldada, esitas süüdistuse kohaselt maksuametile valeandmeid ja jättis riigile maksmata veidi üle 500 000 krooni makse.

?Heta Inc-i tehingute uurimisel eraldati ühe advokaadibüroo tehingud, sest need polnud seotud Heta Inc-iga,? ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Kristiina Herodes. Tema sõnul nõustus prokurör Piret Pauk?tys nn oportuniteedi põhimõttel, avaliku huvi puudumise tõttu lahendusega, et advokaat maksab ära nii maksmata jäänud maksud kui ka 150 000 krooni sundraha riigi tuludesse. Ka loobus prokurör kriminaalasja algatamisest, kuigi sellises mahus maksude maksmisest kõrvalehoidmisel saaks seda teha. Herodese sõnul on advokaadibüroo omanik juba asunud makse tasuma.

Heta Inc-i kriminaalasja uurimisega tegeleb kaitsepolitsei. Kapo pressiesindaja Henno Kuurmann ütles, et Heta Inc-i kriminaalasi on jätkuvalt menetluses.

Offshore-firmaga Heta Inc seotud tegevuse suhtes algatas kapo kriminaalasja möödunud aastal maksuametist laekunud info põhjal.

Äripäev on varem kirjutanud kahtlusest, et Tallinna praegune linnapea Tõnis Palts kantis Heta Inc-i kaudu koos äripartneritega Eestisse Tallinna Kaabeltelevisiooni aktsiate müügist saadud raha. Kahtluse kohaselt liikus Heta Inc-i kaudu umbes 5 miljonit dollarit, osa rahast läks Heta advokaadibüroo töötajatele teenustasuks, osa Paltsu Kiriku Põik 4 asuva korteri ehitusse. Seoses uurimisega korraldas kapo möödunud aasta sügisel Tõnis Paltsuga seotud firmades läbiotsimise.

Palts ise eitab selliste skeemide olemasolu täielikult. Palts pole soovinud oma maksuasjadest lähemalt rääkida. Kahel viimasel linnavalitsuse pressikonverentsil on ta öelnud, et maksudega on kõik korras.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:50
Otsi:

Ava täpsem otsing