Inno Tähismaa • 28. oktoober 2004 kell 13:15

Ühispank: oleme valmis loobuma laenu lepingutasust

Ühispank on valmis lisaks soodsale intressile võtma laenu lepingutasu enda kanda, et kompenseerida tulevasel kliendil teisest pangast üle tulemise kulusid.

'Laenu refinantseerimise puhul oleme valmis andma kliendile täiendava laenusumma laenu refinantseerimisega seotud kulude katteks ning samuti oleme valmis tegema mööndusi meie hinnakirja puudutavate kulude osas kuni selleni, et loobume laenu lepingutasust üldse,' ütles Ühispanga jaepanganduse divisjoni asedirektor Eerika Vaikmäe-Koit.

Vaikmäe-Koit ütles, et kodulaenu lepingu sõlmimise tasu on maksimaalselt 1% laenusummast, kuid tegelikult kujuneb selle lõplik suurus panga ja kliendi omavaheliste läbirääkimiste tulemusel ning jääb tihtipeale oluliselt hinnakirjajärgsest määrast allapoole.

Vaikmäe-Koit ütles, et täna õhtul ei saa veel sooduslaenu huviliste kohta mingeid suuri järeldusi teha, kuna tegelik broneerimisperiood algab 1. novembrist. 'Aga jah, helistatakse juba täna aktiivselt!' märkis Vaikmäe-Koit.

Hetkel kuum