• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Isegi peesot peetakse dollarist paremaks

  Spekulandid peavad isegi Mehhiko peesot USA dollarist paremaks. Seda näitab futuuride statistika.
  Vahe, mis näitab spekulantide suuremat panustamist peeso tõusule dollari vastu võrreldes peeso langusele panustamisega, oli 7. detsembri seisuga rekordiliselt suur ? 55 911 lepingut. Varasem rekord pärineb 15. oktoobrist, mil pikk positsioon oli 54 931 lepingut.
  Futuur on tuletisinstrument, mis kohustab ostma-müüma vara kindlaksmääratud hinnaga kindlaksmääratud ajal. Dollar maksis eile 11,315 Mehhiko peesot.
  Oodatav dollari langus Mehhiko peeso vastu pole midagi erandlikku, kuigi ebatavaline. Colombia peeso vastu on dollar aastaga kukkunud 14,8 protsenti, India ruupia vastu kolm protsenti, Rumeenia lei vastu 9,8 protsenti. Neid valuutasid on raske nimetada tugevateks valuutadeks.
  ELi saanud Poola valuuta vastu on dollar nõrgenenud 17,8 protsenti, Ungari forindi vastu 11,9 protsenti ja T?ehhi krooni suhtes 11,4 protsenti.
  Toorainevaluuta Lõuna-Aafrika Vabariigi randi vastu on dollar kukkunud 16,6 protsenti, Vene rubla suhtes 4,1 protsenti.
  Kuid need valuutad pole tugevnenud ainult dollari, vaid ka euro suhtes. Euro vastu on Poola zlott tõusnud 11,8, LAVi rand 10,9, Colombia peeso 8,8, Korea won 6,5, Ungari forint 6,2, T?ehhi kroon 5,7 ja Rumeenia lei 4,2 protsenti.
  Dollar on aastaga veel peeso suhtes 0,8 protsenti plussis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Aasia aktsiad langesid koos USA futuuridega
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Tõnu Õnnepalu: meie isiklik elu on üks erakordne asi
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.