USA keskpanga juht Alan Greenspan sai eile mantlipärija

USA president George W. Bush nimetas eile ametisse föderaalreservi (FEDi) uue juhi Ben Bernanke?i, kes oli seni presidendi majandusnõunike nõukogu esimees.

Bernanke läks töötama oma suurima nõrkusega, milleks on poliitilised oskused, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg pärast uue juhi ametisse nimetamist. 51-aastane Bernanke on töötanud ka Princetoni ülikooli professorina, olles teeninud ka FEDi regulaatorina. Bernanke on USAs tunnustatud kui üks parimaid majanduseksperte.

USA Föderaalreservi juht on mõjuvõimult teine mees riigis ning vaieldamatult tähtsaim majanduspoliitiline ametikoht kogu USAs ning ka maailmas.

31. jaanuaril ametikoha maha panev Alan Greenspan on oma veidi üle 18aastase tegevuse tulemusena tõstetud pooljumala seisusesse. Ta asus ametisse 11. augustil 1987. aastal. Börsikrahhini, mil Dow Jonesi tööstuskeskmine kukkus 22,6 protsenti, jäi aega veidi üle kahe kuu. Keskpanga juht reageeris börsikrahhile kiirelt ja otsustavalt, andes lubaduse, et keskpank pumpab finantssüsteemi piisavalt raha.

Hetkel kuum