Ülo Toomsalu • 28. oktoober 2005 kell 6:08

PM: Estonian Airi lennud hilinevad aina tihemini

Estonian Air on viimastel kuudel olnud kimpus kümnete hilinevate lendudega, sest firma viie lennuki koormus on tunduvalt tõusnud.

Viimastel nädalatel on Estonian Airist tulnud järjest teateid lennuplaani nihkumise ja mõne lennu ärajäämise kohta. Üleeile jäi ära lend Amsterdami, teisipäeval Pariisi, eelmine nädal hilinesid paljud lennud, lausa ära jäi lend Kopenhaagenisse, viimase kuu aja jooksul on hilinenud veel hulk lende, kirjutab Postimees.

Tavaliselt on firma juhtunut põhjendanud mõne tehnilise rikkega, mille likvideerimine tunde aega võttis. Seetõttu on firma pälvinud paljude reisijate meelepaha.

Brüsselis elav Jaak-Kristian Sutt on enda sõnul viimase nädala jooksul Estonian Airi Brüsseli lendudega kimpus olnud juba kahel korral.

«Kolmapäeval oli meil päris suur mure, sest mu lastel tekkis tõsine probleem, kuidas öösel Tallinna jõudnud lennukilt koju Tartusse saada,» rääkis ta. «Pärast kemplemist nõustus lennufirma nende taksosõidu siiski kinni maksma.»

Seda, et Estonian Airil on hilinemistega järjest enam probleeme, kinnitab ka statistika. Kui 2003. aasta jaanuarist septembrini väljus täpselt või vähem kui 15minutilise hilinemisega 91,11 protsenti lendudest, siis aasta hiljem 89,47 ja tänavu vaid 87,93 protsenti.

Estonian Airi pressiesindaja Maris Kivi sõnul on hilinemised põhjustatud tihti lennufirma ülimast ettevaatlikkusest, sest väiksemalegi kõrvalekaldele pööratakse kohe suurt tähelepanu. «Lennuk läheb hooldusesse vähimagi kriimu või rikkekahtluse ilmnemisel just selleks, et vähendada riske ning hoida ära võimalikke suuremaid rikkeid,» kinnitas ta.

Samuti viitas ta tõsiasjale, et märkimisväärselt on kasvanud lendude arv, mis toob endaga kõikjal automaatselt kaasa ebatäpsemad väljumised.

Hetkel kuum