• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ülevõtmised kergitasid turge

  Euroopa börsid tegid eile kahe viimase aasta suurima tõusu. Hiigelhüppe tegi O2 aktsia, mis kerkis 25 protsenti ja maksis 205,5 penni.
  Hüppe põhjus oli Hispaania firma Telefonica nõustumine võtta firma 17,7 miljoni naela eest üle. Seega oleks tegemist viimase viie aasta suurima ülevõtutehinguga Euroopa telekommunikatsioonisektoris.
  Üheks olulisimaks tõusjaks oli Euroopas ka ABN Amro aktsia, mis kerkis 3,3 protsenti ning maksis 19,75 eurot. Aktsia kerkimisele aitasid kaasa panga head kolmanda kvartali tulemused, mida põhjustas tegevuskasumi järsk suurenemine Brasiilias. Head tulemused võimaldasid tõsta teise poolaasta kasumiennustust.
  Kasumiootused tõstsid ka Šveitsi UBS panga aktsia hinda, mis kerkis 3,5 protsenti ja maksis 109,5 Šveitsi franki. Pangalt oodati viimase pooleteise aasta suurimat kvartalikasumit.
  Teistest aktsiatest oli märkimisväärsem Statoili aktsia. Statoili aktsia tõusis heade majandustulemuste peale 3,9 protsenti ning maksis 144,25 Norra krooni. Naftafirma kasum ulatus 8,7 miljardi Norra kroonini (17,2 miljardi Eesti kroonini). Kasum aktsia kohta kasvas 2,69 Norra kroonilt 4,01 kroonini. Firma käive 82 miljardilt Norra kroonilt 105 miljardile Norra kroonile.
  Ka USA turg alustas päeva kerge plussiga. Ülevõtmisteadete mõjul tõusid Placer Dome'i ja Chironi aktsiad. Placer Dome'i aktsia tegi 19,3protsendilise hüppe üles ja maksis 19,70 dollarit. Kullatootja Barrick Gold teatas, et tegi Placer Dome'ile ülevõtmispakkumise. Chironi aktsia tõusis 2,1 protsenti, makstes 44,3 dollarit. Chironi võtab üle Euroopa suurimate ravimivalmistajate hulka kuuluv Novartis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Kinni läinud panga omanikud jäid kohtus lõplikult kaotajaks
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.