ÄP fototoimetus • 27. november 2005 kell 22:00

Kinnisvarabuum hoogustus veelgi

Statistikaameti teatel tõestati III kvartalis notariaalselt kolmandiku võrra rohkem ostu-müügilepinguid kui eelmise aasta samal ajal.

Notariaalselt tõestati III kvartalis ligi 17 000 ostu-müü­gilepingut, millega võõrandatud vara koguväärtus oli üle 13 mld krooni. Lepingutega võõrandatud vara koguväärtus oli eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 80% suurem. Üle poole ostu-müügilepingutest sõlmiti eluruumide võõrandamiseks. ?Kinnisvaralepingute arvu ja nendega võõrandatud vara väärtuse suurenemist on mõjutanud soodsad majandustingimused,? märkis juhtivstatistik Siret Sarapuu. Pankade madalad intressimäärad ja soodus laenupoliitika, majanduse ja inimeste ostujõu kasv on hoidnud nõudluse kinnisvaraturul jätkuvalt kõrgel.

Autor: ÄP

Hetkel kuum