Rõõm Metallica piletist kaalub üles raha

Gert D. Hankewitz 21. märts 2006, 00:00

Pean tunnistama, et olen esialgu natuke pettunud, kui Viru keskuse teiselt korruselt eskalaatoriga alla libisen. Oodatud pika järjekorra asemel, mida eelmisel aastal Lenny Kravitzi piletite müügi ajal olin näinud, võtab mind Viru keskuse aatriumis vastu tühjus. Üllatust valmistab aga see, kui ümber nurga Piletilevi müügipunktis rivi algust näen - järjekord ulatub teistpidi ringiga ümber kohviku EMT esinduseni välja.

Nähes, et SL Õhtulehe reporter intervjueerib järjekorra eesotsas kedagi, valin ise viisakalt järgmise seisva inimese. "Ise olen kella kaheksast saati siin," sõnab üle kahekümnene noormees ning jätkab, et kuna keskuse uksed alles üheksast lahti tehakse, pidi ta all bussiterminalis ootama. Pikka ootamist ta aga ei kahetse, kuna Metallica on seda kindlasti väärt. Kas aga ka 495 krooni pileti eest? "Noh, eks Eesti artistide piletid alga ka nii 300 kroonist," räägib ta, arvates, et 495 krooni välismaise legendi eest palju pole. Kokku tahab ta osta kolm piletit.

Käies hindava pilguga ülejäänud järjekorras seisvaid inimesi vaatamas, märkan, et paljud ostjad on alaealised. Miks ma üldse mõtlesin, et siin habetunud nahkrõivastes rokitaadid on, mõtlen ma. Fotograafide lemmikuteks on kujunenud üksinda maas istuv tüdruk ja üks kitarri seljas kandev noormees.

Järjekord muutub aina pikemaks. Kell 10, kui müük peaks algama, esimene inimene oma piletit kätte ei saa. 10.02 on Piletilevi müügipunkti kohal olevalt ekraanilt näha, et nende kodulehekülg enam ei tööta. Mõned minutid hiljem saab aga esimene õnnelik juba oma pileti kätte. "Raha pole tagasi vaja," ütleb ta elavalt. Saades pileti oma valdusesse, hüüab ta "Jess!" ning jookseb kiirelt Tammsaare pargi poolsest uksest välja.

Kui mu endine vestluskaaslane on fotograafidele piletit käes hoides poseerimise lõpetanud, pöördun ta poole veel kord. On ka parem tunne kohe? "Loomulikult, väga hea," sõnab ta.

Keskpäeval avaldab Piletilevi pressiteade, et nende server on suure tungi pärast kokku kukkunud ja pileteid ei müüda mitte ühelegi üritusele.

"Õige sõna on "pettunud". Ütleme nii, et mulle valmistab piinlikkust, et Piletilevi pole õppinud oma sügisestest vigadest," ütleb Metallica Eestisse tooja BDG juht Peeter Rebane. "See on ebaaus klientide suhtes," lisab Rebane. Küll aga on ta rahul, et Leedus, Soomes ja Rootsis pileteid edukalt edasi müüakse.

Hoolimata Piletilevi kodulehe kokkujooksmisest ja müügikohtade arvu piiramisest oli pärastlõunaks 50 000 Metallica kontserdi piletist müüdud üle 35 000.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing