Ekranas võib minna pankrotti

ÄP 22. märts 2006, 00:00

Firma on teatanud, et kui Euroopa Komisjon ei aita neil turgu kaitsta, peaksid aktsionärid olema aprillis valmis pankrotiavalduse sisseandmiseks. Ettevõte sattus raskustesse, sest ei suutnud konkureerida odavamate Aasia kineskoopidega.

Ekranase hinnangul ei ole mingit võimalust, et firma saaks praeguste hindade juures konkurentsivõimeline olla. Seetõttu on Euroopa Komisjonile esitatud kaebus odavate Hiina, Korea, Malaisia ja Tai importtoodete kohta. Euroopa Liit on öelnud, et võib rakendada dumpinguvastaseid tariife Aasia riikide suhtes, et kaitsta Euroopa tootjaid.

Ekranase käive kahanes mullu 29 protsenti, ulatudes 340 miljoni litini. Pangad on keeldunud Ekranasele täiendavalt laenu andmast, sest firma on juba kulutanud ära 200 miljonit litti laenuraha.

Ekranase aktsia sulgus eile 0,36 liti peal. Veel selle aasta alguses maksis Ekranase aktsia 1,43 litti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing