Keskerakond käivitab kiirkorras korteriostu

Martin Hanson 23. märts 2006, 00:00

Tallinnas Pronksi tänav 11 asuv 60ruutmeetrine korter üüritakse linnavolikogu otsusega viieks aastaks ning kohe ka müüakse eesostuõigusega üürnikule hinnaga 16 110 krooni. See teeb korteri ruutmeetrihinnaks 273 krooni. Tegelikkuses küündivad sama piirkonna korterite ruutmeetrihinnad 35 000 kroonini.

Tuvi 16 1a majast Pronksi tänavale koliv Tatjana Buhenskaja on sundüürnik ning elanud siiani tagastatud pinnal. Tuvi tänav 16 maja tagastati omanik Pelle Härmatile 1995. aastal.

Linnavolikogu istungiprotokollis 22. veebruarist on kirjas lause, et "kuna Tatjana Buhenskaja puhul on tegemist omandireformi käigus tagastatud eluruumi üürnikuga, on põhjendatud Pronksi tn 11 korter nr 3 võõrandamine nn erastamishinnaga".

Res Publica Tallinna piirkonna esimees Sven Sester pidas sellist tegevust nii inimmõistuse- kui ka loogikavastaseks. "Mõistetamatuks jääb, miks on muutunud keskerakondlik linnavõim nii läbematuks, et sama eelnõuga antakse korterid üürile ning kohe ka müüakse. Selle Pronksi tänava korteri müügist teenitud raha eest saaks ära majandada kaks, kui mitte kolm sundüürnikku," ütles Sester.

Isamaaliitlasest linnavolinik Toomas Tõniste nimetas sellist tegevust väga üleolevaks ning usub, et uued sarnased müügid on vaid aja küsimus.

"Keskerakonnal on volikogus hääl rohkem ja seda julmalt ära kasutades tehakse tehingud mõnitavalt ära. Ma usun, et selline tegevus on kindlalt pretsedendiks, ning ma kardan, et see on vaid algus," ütles Tõniste.

Tõniste lisas veel, et kuigi ka Keskerakonna sees on mõistlikud inimesed tõstnud häält, on nad järjekindlalt maha surutud.

"Samas Keskerakond ei ole ainus, kes on sedasi talitanud, kuid seal on pigem valija aitamise eesmärgil odavalt korter müüdud. Keskerakonna tehingud on ärilist laadi, kus tihtipeale sundüürnikuna esinenu on korteri suure kasumiga maha müünud," lisas Tõniste.

Kurioosumina võib siin märkida, et Pärnu maantee ja Vallikraavi nurgal Laste Maailma kaupluse peal asuv 107ruutmeetrine korter oli avalikus müügis juba enne seda, kui Tallinna linnavalitsus oli müügiotsuse langetanud. Ka selle korteri tegeliku saatuse otsustab homne volikogu.

Tallinna Kesklinna valitsuse juhtfiguure eile kommentaarideks kätte saada ei õnnestunud. Samuti ei saanud jutule majaomanikuna kirjas olnud inimestega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing