Microsoft pettis lootusi

Romet Kreek 23. märts 2006, 00:00

Hiljuti hakkasid analüütikud spekuleerima, et Microsofti uue Windowsi müükitulek aasta lõpus võib osutuda piisavaks magnetiks, mis viiks aktsia hinna tõusuni. Paraku ei saa Microsoft sellega hakkama. Ja see pole vaid probleemiks Microsoftile, vaid kogu arvutitööstusele.

Üleeile teatas ettevõte, et nende uus Windowsi Vista-versioon tuleb müügile alles jaanuaris. Ärikunded saavad seda osta novembrist alates. Võib ju mõelda, et kuu ees või taga, kuid see on aga pärast jõuluhooaja lõppu.

Microsofti uus tarkvara on juba ammu välja lubatud, sellega turule toomisega ollakse niigi kaks aastat hiljaks jäädud. Microsofti aktsia hind langes eile kella 17ks 2,6 protsenti, 27,01 dollarile.

"Vähe asju suudaks teha suuremat kahju 2006. aasta arvutiturule kui Vista edasilükkumine," ütles Enderle Groupi president Rob Enderle Bloombergile. "See avaldab laialdast mõju arvutikomponentide müüjatele."

Gartnesi analüütik Charles Smulders ütles, et Microsofti viivitus läheb aruvutitööstusele sel aastal maksma enam kui neli miljardit dollarit kaotatud müügi näol. Sanford C. Bernsteini analüütik Charles Di Bona ütles, et Microsoftile tähendab see jõulukvartalis 500 mln dollari suurust käibekaotust.

Kuna uus tarkvara kipub esitama üha kasvavaid nõudmisi riistvarale, jääb tootjatel raha saamata.

Investeerimispank Cannacord Adams kirjutas kiiranalüüsis, et Vista edasilükkumine ei oma mõju ettevõtte väärtusele. Analüütikud soovitavad aktsiat osta, hinnasihiks 32 dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:51
Otsi:

Ava täpsem otsing